ما را دنبال کنید

جستجوگر

موضوعات

آمارگیر

  • :: آمار مطالب
  • کل مطالب : 66
  • کل نظرات : 0
  • :: آمار کاربران
  • افراد آنلاين : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • :: آمار بازديد
  • بازديد امروز : 55
  • بازديد ديروز : 6
  • بازديد کننده امروز : 21
  • بازديد کننده ديروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل ديروز: 0
  • بازديد هفته : 130
  • بازديد ماه : 305
  • بازديد سال : 1,428
  • بازديد کلي : 7,989
  • :: اطلاعات شما
  • آي پي : 18.117.109.148
  • مرورگر : Safari 5.1
  • سيستم عامل :

آغاز ثبت نام اولویت دوم واکسیناسیون کرونا در کشور.افراد بالای 60 سال میتوانند با مراجعه به پایگاه و و مراکز جامع سلامت تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای واکسیناسیون ثبت نام کنند.البته فهرست پایگاه های سلامت اعلام شده هنوز مورد تایید مراجع رسمی قرار نگرفته است.

معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی تهران،ایران و شهید بهشتی اقدام به انتشار این فهرست کرده اند.بر اساس گزارشات میدانی از پایگاه های اعلام شده ثبت نام برای گروه اولویت دوم در حال انجام است و در برخی مراکز صف های طولانی از متقاضیان برای ثبت نام ایجاددشده است.

 

 

كرونا

واکسیناسیون کرونا در ایران قرار است در 4 فاز دنبال شود.فاز اول کادر بهداشت و درمان که این مرحله انجام شده و در حال تمام شدن است.فاز دوم افرادی که بیماری های خاص و زمینه ای دارند و سالمندان،فاز سوم زندانیان،سرباز خانه ها و گروه های خاص شغلی،که به دلیل تجمعات ریسک بالایی دارند.

ادامه خبر را میتوانید در سایت خبر فوري دنبال کنید.

 پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن میباشد و برای سلامت کلیه‌ها، استخوان‌ها و قلب ضروری محسوب می‌شود. بهترین راه برای دریافت پتاسیم، مصرف مواد غذایی سالم حاوی پتاسیم میاشد.

پتاسیم یکی از هفت ماده ماکرومیال ضروری بوده و بدن انسان برای پشتیبانی از فرایندهای اصلی به آن نیاز دارد. پتاسیم در عملکرد کلیه‌ها، قلب، عضلات و انتقال پیام از طریق سیستم عصبی نقش مهمی ایفا می‌کند. در این مقاله به بررسی مقدار پتاسیم مورد نیاز بدن در روز، فواید مصرف پتاسیم، منابع غذایی خوب پتاسیم و اثرات مصرف زیاد یا کم آن میپردازیم:

 

https://d1.98share.com/upload/user/storage/f/0/6/w3vaqm1246ftf06da2eee7dc385cdce119068aa7b3ec.jpg

 

 

در حالت کلی، مصرف کافی پتاسیم برای مردان ۳۴۰۰ میلی‌گرم در روز و برای زنان ۲۶۰۰ میلی‌گرم در روز است. در ادامه توصیه‌های خاصی برای گروه‌های سنی مختلف نشان داده شده است.

زنان

  • از بدو تولد تا ۶ ماهگی: ۴۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۷ تا ۱۲ ماهگی: ۸۶۰ میلی‌گرم در روز
  • ۱ تا ۳ سالگی: ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۴ تا ۸ سالگی: ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۹ تا ۱۳ سالگی: ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۱۴ تا ۱۸ سالگی: ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز
  • بالای ۱۹ سال: ۲۶۰۰ میلی‌گرم در روز

مردان

  • از بدو تولد تا ۶ ماهگی: ۴۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۷ تا ۱۲ ماهگی: ۸۶۰ میلی‌گرم در روز
  • ۱ تا ۳ سالگی: ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۴ تا ۸ سالگی: ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۹ تا ۱۳ سالگی: ۲۵۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۱۴ تا ۱۸ سالگی: ۳۰۰۰ میلی‌گرم در روز
  • بالای ۱۹ سال: ۳۴۰۰ میلی‌گرم در روز

مقدار پتاسیم کافی در دوران بارداری ۲۹۰۰ میلی‌گرم است و این مقدار در دوران شیردهی به ۲۸۰۰ میلی‌گرم در روز میرسد. بهترین راه تأمین پتاسیم مورد نیاز بدن، داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل شامل طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است؛ اما در برخی شرایط، پزشک ممکن است مصرف مکمل‌ها را به بیمار توصیه کند.

جهت مطالعه متن کامل این مقاله به سایت زومیت مراجعه کنید.

سخنگوی جمعیت هلال احمر از اعطای ۴۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به صورت رایگان توسط صلیب سرخ چین به هلال احمر خبر داد و گفت: بنا بر هماهنگی‌های انجام شده قرار است در مراحل بعدی نیز واکسن کرونا از چنین وارد کشور شود.

 

واکسن کرونا

محمد حسن فوسیان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم به ورود 400 هزار دوز واکسن کرونا به کشور اظهار کرد:روز پنج شنبه هفته گذشته از طریق صلیب سرخ چین 400 هزار دوز واکسن در اختیار جمعیت هلال احمر قرار گرفت که در همان روز واکسن به وزارت بهداشت تحویل شد.

وی افزود: این واکسن‌ها به صورت رایگان به جمعیت هلال احمر داده شده بود که بدون اینکه یک عدد از این واکسن در اختیار نیروهای جمعیت هلال احمر در مرزها قرار داده شود، تماماً به وزارت بهداشت تحویل شد همچنین مکاتبه‌ای با وزارت بهداشت برای اختصاص تعدادی واکسن به نیروهای هلال در مرزها شده که هنوز پاسخی به آن داده نشده است.

برای مطالعه کامل این خبر به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/01/29/2486773/%D8%A7%D8%B9%D8%B7%D8%A7%DB%8C-400000-%D8%AF%D9%88%D8%B2-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86

طبق اعلام قبلی وزیر بهداشت، وضعیت کرونا در کشور از قرمز به سمت سیاه در حال حرکت میباشدو هم اکنون 63 شهرستان در وضعیت سیاه قرار دارند.

23 فروردین وزیر بهداشت اطلاع از خیز سنگین تر از قبل کرونا و قرمز شدن بیشتر شهرهای کشور داد.

براساس کانال اطلاع رسانی اپلیکیشن ماسک،از 26 فروردین رنگ بندی جدیدی برای وضعیت کرونا در شهرستان های کشور مشخص شده است.طبق این رنگ بندی،63 شهرستان در وضعیت سیاه،85 شهرستان در وضعیت فوق قرمز،176 شهرستان در وضعیت قرمز،78 شهرستان در وضعیت نارنجی، 39 شهرستان در وضعیت زرد و 7 شهرستان در وضعیت آبی کرونا قرار گرفته اند.

ماسک که تحت نظر وزارت بهداشت فعالیت میکند در خصوص اضافه کردن رنگ جدید توضیح داده است که....

 

mrzecsng2w9l21a7e306647257c53131de6ef26e04de.jpg

برای خواندن ادامه مطلب به سایت زومیت مراجعه کنید:

https://www.zoomit.ir/health-medical/369898-black-added-coloring-corona-iran/

چه پیامدهایی در صورت عدم مراقبت صحیح از ایمپلنت رخ می‌دهد؟

هرچند احتمال پوسیدگی ایمپلنت‌ها نسبت به دندان‌های طبیعی کمتر است، اما در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی همچنان در معرض خطر ابتلا به مشکلات دندانی همچون میوکوسیت و التهاب بافت لثه اطراف ایمپلنت قرار دارند. در صورتی که در اطراف بافت لثوی ایمپلنت خونریزی مشاهده کردید،  امکان دارد علامت اولیه ابتلا به بیماری میوکوسیت باشد. در صورت تشخیص و پیگیری بموقع می‌توان با موفقیت این عارضه را درمان کرد. متاسفانه، اگر این عارضه تا مرز تحلیل رفتن بافت استخوانی فک پیشرفت کند، عارضه‌ای موسوم به پری ایمپلنتیتیس، دیگر قابل درمان و بازگشت نیست. اگر این عارضه بموقع درمان نشود ممکن است تا مراحل پیشرفته تحلیل بافت استخوان آرواره ادامه پیدا کرده و در این مواقع تنها راه حل برداشتن ایمپلنت میباشد. گزارشات حاکی از آن است که در یک بازه زمانی 5 تا 10 ساله تقریبا 10 درصد از ایمپلنت‌ها و 20 درصد از بیمارانی که از ایمپلنت استفاده می‌کنند به عفونت‌های ناشی از عارضه التهاب بافت استخوانی فک اطراف ایمپلنت دچار میشوند. نگهداری و مراقبت و انجام جراحی ایمپلنت به دست متخصصان مجرب ساده ترین راه پیشگیری از بروز چنین بیماری‌هایی میباشد.

 

شستشوی حرفه‌ای ایمپلنت

بهتر است ایمپلنت‌ها را هر چند وقت یکبار نزد یک متخصص نظافت کنید. لازم است شیارهای اطراف ایمپلنت، بافت مجاور و دندان‌های طبیعی به طور کامل تمیز شوند. این امر به از بین بردن باکتری و پیشگیری از عفونت کمک می‌کند. علاوه براین، بهتر است متخصص یک ارزیابی کامل از وضعیت و تناسب ایمپلنت با بافت لثه به عمل آورد. احتمالا متخصص بهداشت و درمان نیز اقدام به جرمگیری خواهد کرد تکنیکی که طی آن روند تمیز کردن با عمق بیشتری اجرا می‌شود و پاکسازی تا زیر شیار لثه و به منظور پیشگیری از شکل گیری جرم دندان صورت میگیرد. در مقایسه با روش‌های عادی نظافت، تکنیک‌های فوق در سطح نسبتا بالاتری صورت می‌گیرند.

 

دستورالعمل‌های مراقبت از ایمپلنت طی هفته اول

بهتر است ایمپلنت‌ها را هر چند وقت یکبار نزد یک متخصص نظافت کنید. لازم است شیارهای اطراف ایمپلنت، بافت مجاور و دندان‌های طبیعی به طور کامل تمیز شوند. این امر به از بین بردن باکتری و پیشگیری از عفونت کمک می‌کند. علاوه براین، بهتر است متخصص یک ارزیابی کامل از وضعیت و تناسب ایمپلنت با بافت لثه به عمل آورد. احتمالا متخصص بهداشت و درمان نیز اقدام به جرمگیری خواهد کرد تکنیکی که طی آن روند تمیز کردن با عمق بیشتری اجرا می‌شود و پاکسازی تا زیر شیار لثه و به منظور پیشگیری از شکل گیری جرم دندان صورت خواهد گرفت. در مقایسه با روش‌های عادی نظافت، تکنیک‌های فوق در سطح نسبتا بالاتری صورت می‌گیرند.

بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟ (تغذیه ایمپلنت)

استفاده از هرگونه نوشیدنی گازدار به مدت حداقل 72 ساعت برای فردی که عمل جراحی ایمپلنت داشته است ممنوع میباشد. ممکن است برای شما سوال پیش بیاید  که بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟ نوشیدنی‌هایی که در دوران پس از عمل جراحی ایمپلنت مجاز هستید به شرح زیر است:

همه نوع بستنی‌ میوه‌ای

یخ در بهشت

آب سرد

آب میوه (ترجیحا بدون قند)

میلک شیک

ماست

شیر سرد

دوغ سرد

ژله

انواع دسرهای نرم

پوره سیب

با ایمپلنت دندان مایعات خیلی داغ ننوشید

عموما ایمپلنت دندان از فلز ساخته شده است و فلز سریع تر و آسانتر از بافت نرم حرارت را در خود نگه میدارد. اگر نوشیدنی خیلی داغ بخورید دندان ایمپلنتی تان داغ شده و به مدت نسبتا طولانی داغ می ماند تا حدی که ممکن است یک لایه نازک سلولی در اطراف ایمپلنت دچار سوختگی شود. اگر به این سلولها آسیب برسد ممکن است ایمپلنت لق شود. به طور کلی در مورد نوشیدنی داغ این قانون را فراموش نکنید: هرگز نوشیدنی ای که دستتان را میسوزاند ، نخورید.

در فواصل منظم به دندانپزشک مراجعه کنید

چکاپ دندانپزشکی منظم (حداقل سالی یک بار) برای کسانی که ایمپلنت دارند لازم است. دندانپزشک باید بداند شما ایمپلنت دارید تا توجه ویژه ای به ناحیه ایمپلنت داشته باشد. در چکاپ کامل میزان استخوان ارزیابی شده و فاکتورهای دیگری از جمله وضعیت بافت نرم و اکلوژن بررسی میشود. همانند بسیاری از مشکلات دیگر پزشکی ، هر مشکلی در دهان و دندان اگر زود شناسایی شود بدون پیامدهای جدی قابل درمان بوده و درمان آن آسانتر و کوتاهتر خواهد بود.

 منبع:سایت ایمپلنت ها

ضرورت پیوند استخوان قبل از کاشت دندان

ایمپلنت کاشته شده در فک در صورتی دائمی میشود که محکم به استخوان فک جوش بخورد.در صورتی که حجم استخوان کافی نباشد احتمال موفقیت ایمپلنت به شدت کم میشود.در پی از دست دادن دندان همواره کیفیت و کمیت استخوان کاهش می یابد،هرچند ممکناست شما متوجه تحلیل رفتن استخوان نشوید اما وقتی تصمیم به کاشت دندان میگیرید مشخص میشود که استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت وجود ندارد.به همین دلیل توصیه میشود در زمان کشیدن دندان پیوند استخوان نیز انجام گردد.

 

پیوند استخوان

انواع مواد پیوندی

  • اتوگرافت

پیوندهای استخوانی بوده که از بدن خود بیمار گرفته میشود.پیوندهای گرفته شده از بدن خود بیمار همواره بهترین نتایج ممکن را در پیوند استخوانی به همراه دارد.از این رو پیوند استخوانی اتوژن نخستین انتخاب دندانپزشکان میباشد.دلیل موفقیت بالای این نوع پیوند این است که سلول های زنده مغز استخوان بدن بیمار

در تسریع فرایند التیام و رشد مستمر استخوان تاثیر میگذارد.نقطه ضعف اتوگرافت این است که نیاز به جراحی دوم برروی نقطه دیگری از بدن نیز میباشد.

 

عموما پیوند استخوان از چانه یا بخش عقب فک پایین گرفته میشود.اگر به مقدار بیشتری از پیوند استخوان نیاز باشد پیوند از استخوان مفصل ران گرفته میشود.

  • آلوگرافت

آلوگرافت پیوندهای استخوانی انسانی است که از بدن فرد دیگری گرفته میشود.این نوع پیوند استخوان مناسب بیمارانی میباشد که تمایلی به جراحی دوم برای استخراج استخوان از بدن خودشان ندارند.در این روش بیمار باید هزینه بالایی را برای تهیه استخوان از بانک استخوان بپردازد.

مزایا و معایب

آلوگرافت نسبت به اتوگرافت عملکرد ضعیف‌تری در بازسازی استخوان دارد، به همین دلیل دوره درمان آن طولانی‌تر میباشد. مزیت شاخص پیوند استخوانی آلوژن موجود بودن آن در مقادیر نامحدود و عدم نیاز به جراحی دوم برای استخراج پیوند است.

زنوگرافت

زنوگرافت پیوندهای استخوانی از موجودات دیگر، مانند گاو میباشد. از آنجایی که ساختار مولکولی استخوان در تمامی موجودات یکسان است، می‌توان از استخوان منابع حیوانی برای پیوند استخوان لازم برای ایمپلنت استفاده کرده و شاهد نتایجی قابل قبول بود. زنوگرافت فقط حاوی مواد استریل شده غیرآلی گرفته شده از استخوان‌های حیوانات است. این پیوندها مانند داربستی عمل می‌کنند که برای بازسازی روی ساختمان زده می‌شود و بعد از مدتی پس از جایگزینی با استخوان طبیعی تخریب می‌شوند.

پیوند استخوان

آلوپلاست

در آلوپلاست از مواد سنتزی برای تشکیل استخوان استفاده می‌شود. پیوند استخوان لازم برای ایمپلنت دندان که از مواد سنتزی تهیه می‌شود بدن را تحریک می‌کند که استخوان طبیعی را در محل ایمپلنت دندان تولید کند. کارآمدی پیوند استخوانی آلوپلاستیک کمتر از پیوند اتوژن است، اما در عوض احتمال عفونت کردن آن نیز بسیار کمتر است.

 

نخستین مرحله پیوند استخوان تعیین محل استخراج پیوند است.

روند و مراحل عمل

متخصصین ما برش را در پوست بالای محل پیوند ایجاد می‌کنند، سپس استخوان اهدایی را تراش می‌دهند تا اندازه محل دریافت کننده شود. پیوند با استفاده از وسایل زیر در محل مورد نظر نگه داشته می‌شود:

  • پین
  • لیت (صفحه)
  • اسکرو (پیچ)
  • سیم
  • مفتول

پس از آن که پیوند ثابت شد، جراح برش یا زخم را با بخیه می‌بندد و محل زخم را پانسمان می‌کند. گاهی برای نگه داشتن استخوان در طول دوران التیام از اسپلینت یا آتل استفاده می‌شود. البته این اقدام در بسیاری از موارد ضرورتی ندارد.

نتیجه عمل

اکثر پیوندهای استخوان در بهبود نقص استخوانی موفق عمل می‌کند. دوران بهبود به بزرگی نقص و کمبود استخوان و وضعیت استخوان اطراف پیوند در زمان جراحی بستگی دارد. التیام یافتن نقص‌های شدید زمان‌بر بوده و نیاز به مراقبت بیشتری پس از عمل پیوند دارد. نقص‌های استخوانی با شدت کمتر بدون به دنبال داشتن عوارض جدی کاملاً بهبود می‌یابند. جراحی در صورت عود کردن عارضه یا بروز عوارض تکرار می‌شود.

 

ادامه مقاله در سایت دکتر سجودی:

https://drsojodi.com/types-of-dental-implant-bone-grafts

 

  بهترین برند ایمپلنت کدام است ؟

         در ابتدا باید باید گفت که جنس ایمپلنت از تیتانیوم خالص و یا آلیاژ تیتانیوم هست و فرآیند ساخت بسیار پیچیده ای دارد که هر چه کیفیت تیتانیوم ایمپلنت و کیفیت ساخت و طراحی سطح ایمپلنت بهتر باشد ، ایمپلنت بهتری ساخته می شود و در نتیجه قیمت هم گران تر میشود. (شرکت های صاحب سبک و معروف دنیا اینگونه هستند )

در دنیا کشورهای صاحب سبک در ایمپلنت عبارتند از : آمریکا ، سوئیس ، آلمان ، ایتالیا و فرانسه و در ایمپلنت های درجه ۲ و اقتصادی کره جنوبی و ‌‌‌...

نکته بسیار مهم این است که امروز کیفیت ایمپلنت زیاد وابسته به اسم کشور تولید کننده نمی باشد و ما باید به برند ایمپلنت توجه کنیم.

 

بهترین برندهای ایمپلنت دنیا که درجه یک دنیا هستند و بیشتر ایمپلنت های دنیا از روی این برندها کپی میشوند عبارتند از :

1-سوئیس: ITI Strumann

2-فرانسه: kontact Biotech

3-آمریکا: Zimmer Biomet

4-سوئد: AStra Bioear

5-آلمان: xive

6-آمریکا: Biomet 3i
 

توجه داشته باشید وقتی مثلا اسم ایمپلنت ساخت آمریکا ، سوئیس یا آلمان را آوردند حتما باید جزء برندهای بالا باشند که درجه یک محسوب شوند.

قابل ذکر است که بسیاری از ایمپلنت هایی که به اسم سوئیس یا آمریکا وجود دارد در برزیل و یا کشور دیگری ساخته میشود و هرگز درجه یک محسوب نمی شوند.

 

چطور باید برند ایمپلنت دندان را انتخاب کرد؟

 اولین و مهمترین نکته انتخاب برند ایمپلنت های دندان، داشتن تاییدیه FDA برای ساخت ایمپلنت های دندانی است. بهتر است که ایمپلنت دندان توسط متخصص انتخاب شود تا دندانپزشک عمومی چون متخصص، آموزش های لازم در خصوص انتخاب بهترین انواع ایمپلنت را دیده است.

 

 

 

تاثیر بهترین مارک ایمپلنت در کاشت دندان

هر کدام از برند های ایمپلنت دندان که عنوان کردیم، دارای مزایایی هستند اما در موفقیت کاشت دندان کافی نیستند. مهم ترین عامل در نتایج جراحی ایمپلنت دندان، مهارت دندانپزشک در جراحی می باشد . اگر حتی از بهترین مارک ایمپلنت دندان استفاده شود اما به درستی در دهان قرار نگیرد، نتیجه جراحی ناموفق می باشد. در این صورت نه تنها فرد از لحاظ مالی متضرر می شود بلکه نیاز به جراحی مجدد نیز دارد . از آنجایی که دندانپزشک تجهیزات دندانپزشکی از جمله ایمپلنت دندان را خود تهیه می کند و در این زمینه اطلاعات و تخصص کافی دارد فرد باید در انتخاب پزشک متخصص دقت کافی داشته باشد.

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت قطعاتی از جنس آلیاژهای آلومینیومی است که برای کاشت دندان استفاده می شود. امروزه ایمپلنت همچنین یک نوع جراحی شناخته می شود که برای پشتیبانی از پروتز دندان مانند تاج، پل و پروتز دندان استفاده می شود. ایمپلنت دندان از رایج ترین روش ها برای جایگزین نمودن دندان ها است که با کاشت قطعه ای به نام ایمپلنت در دندان و جایگذاری تاج دندان روی آن، انجام می شود.

ایمپلنت ها با ابزارهای دقیقی باید انجام شوند تا قطعه ایمپلنت در فک بیمار قرار گرفته و با جایگذاری دقیق و مناسب آن، بتواند به صورت پایدار قرار گیرد. جالب است بدانید که اگر بخواهیم تاریخچه ای برای این نوع روش ذکر کنیم، می توانیم آن را مربوط به ۴۰۰۰ سال پیش در چین و ۲۰۰۰ سال پیش در مصر بدانیم.

روش های ایمپلنت دندان

Endosteal

در این روش که معمولا رایج است، قطعه ایمپلنت در استخوان فک قرار گرفته و سپس روکش دندان روی آن قرار می گیرد.

Subperiosteal

این نوع از روش ایمپلنت در قسمت استخوان و زیر لثه انجام می شود. معمولا جنس پیچ های به کار رفته در این نوع روش از جنس آلومینیوم (مانند روش بالا) بوده و با چسبیدن ایمپلنت در استخوان فک به صورت یک مرحله انجام می شود.

Transosteal

این نوع روش ایمپلنت بین بافت لثه و استخوان فک انجام شده و قطعه ایمپلنت به صورت U شکل می باشد.
روش های دیگری نیز برای انجام مراحل ایمپلنت دندان ها رایج هستند که می توان نام برد:

  • ایمپلنت فوری
  • ایمپلنت دندان مینی
  • ایمپلنت میکرو
  • ایمپلنت زیگوماتی

 

مراحل کامل کاشت ایمپلنت


مشاوره اولیه دندانپزشکی ایمپلنت

اولین چیزی که باید انجام دهید این است که با دندانپزشک ایمپلنت خود مشورت کنید. در طول این مشورت ، آنها بررسی های جامع دندانپزشکی را انجام می دهند، یک رادیوگرافی اشعه ایکس از دهان شما انجام می دهند، 

بعد از آن، دندانپزشک با شما درباره برنامه درمان توصیه شده ، مراحل و زمانبندی و آنچه در طول بهبودی انجام می شود، صحبت می کند . شما همچنین می توانید در مورد اینکه آیا شما نیاز به یک پیوند استخوان دارید یا نه مشورت کنید.

پیوند استخوان و کشیدن دندان

اگر پیوند استخوانی داشته باشید، قبل از اینکه فک شما برای اولین ایمپلنت آماده شود، 4 تا 12 ماه طول می کشد. این زمان اجازه می دهد تا استخوان شما به درستی ترمیم شود.

قرار دادن ایمپلنت

بعدا می توانید برای کاشت ایمپلنت آماده شوید، ( پیچ فلزی که به استخوان شما وارد می شود و به عنوان لنگر برای کل پروتز عمل می کند). این کار می تواند 1-2 ساعت طول بکشد و شما به خاطر بیهوشی، تمام زمان عمل را می خوابید.

پس از قرار دادن ایمپلنت در استخوان ، زمان بهبودی می تواند تا 5 ماه برای فک پایین و تا 7 ماه برای فک بالا باشد.هنگامی که دهان شما بهبود می یابد، برای مرحله بعدی آماده خواهید شد.

قرار دادن هیلینگ کپ (healing cap) یا تاج موقت

پس از اینکه ایمپلنتها به استخوان شما متصل می شوند، آماده مرحله بعدی می شوید، که شامل قرار دادن یک هیلینگ کپ و احتمالا تاج موقت است.

دندانپزشک هیلینگ کپ را بر روی سر ایمپلنت قرار می دهد - این کمک می کند تا بافت لثه به نحوی مناسب بهبود یابد. هیلینگ کپ یک قطعه فلزی است که لثه ها را از ایمپلنت دور نگه می دارد. این یقه برای 10-14 روز باقی خواهد ماند.

بعد از این زمان، دندانپزشک آن را حذف می کند و به مرحله بعدی می روید.

قرار دادن Abutment در ایمپلنت دندان

Abutment بخشی است که به ایمپلنت پیچ می شود و از تاج پشتیبانی می کند. سپس یک تاج موقت کار گذاشته می شود در حالی که بافت شما همچنان در حال بهبود است واین بافت در اطراف دندان مصنوعی، مانند دندان های طبیعی شما شکل می گیرد. شما تاج موقت را برای چهار تا شش هفته نگه می دارید. در این زمان، تاج دایمی شما ساخته خواهد شد.

قرار دادن تاج دایمی در ایمپلنت دندان

اکنون برای مرحله نهایی عمل - قرار دادن تاج آماده می شوید. تاج ها که بخش مهمی از دندان هستند، می توانند به داخل abutment  پیچ شده یا در جای خود چسبیده شوند. به نظر می رسد گزینه دوم بهتر و طبیعی تر است ، زیرا سوراخ پیچ می تواند در برخی از زاویه ها قابل مشاهده باشد.

 

تاج قابل جابجایی برای ایمپلنت دندان

دندان مصنوعی قابل جابجایی ، سفید با مواد پلاستیکی صورتی رنگ برای شبیه سازی دندان طبیعی و بافت لثه است. دندان مصنوعی معمولا روی یک قالب فلزی نصب می شود.  به این معنی است که شما می توانید آن را برای تمیز کردن روزانه ، از دهان خارج کنید.

 

تاج ثابت برای ایمپلنت دندان

در یک تاج ثابت، دندان مصنوعی با پیچ به abutment  وصل شده یا روی آن چسبانده می شود و دائمی است. شما نمی توانید یک تاج ثابت را برای تمیز کردن بردارید. اغلب این نوع تاج بسیار قوی تر و پایدار تر از یک تاج قابل جابجایی است.

کاشت ایمپلنت دندانی در طول چندین بازدید از مطب با فاصله چند هفته یا چند ماهه بین هر یک از بازدید ها اتفاق می افتد، بسته به اینکه دندانپزشک شما چه کاری باید انجام دهد.

 

 

 

مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب

 

  • گرفتن عکس ایمپلنت و مراجعه به متخصص ایمپلنت
  • بررسی وضعیت دهان و دندان شما و ارائه طرح درمان توسط پزشک
  • جراحی ایمپلنت و قرار دادن فیکسچر در استخوان
  • پس از جوش خوردن ایمپلنت مرحله قرار دادن هیلینگ است .
  • اتصال اباتمنت و قالب گیری و ارسال به لابراتور
  • قرار دادن روکش

ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

ایمپلنت دندان با جراحی در استخوان فک شما قرار می گیرد، جایی که به عنوان ریشه دندان های از دست رفته خدمت می کند. از آنجا که تیتانیوم موجود در ایمپلنت ها با استخوان فک شما به هم می پیوندد، ایمپلنت ها تکان نمی خورند و ثابت می مانند. دقیقا شبیه به دندان های شما عمل می کنند، کمی صدا ایجاد می کنند ولی به هیچ وجه پوسیده نمی شوند.

به طور کلی ، اگر شما: یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید. یک فک داشته باشید که رشد کامل داشته باشد. استخوان کافی برای تأمین ایمپلنت یا داشتن پیوند استخوانی داشته باشید. بافت های دهانی سالم داشته باشید. شرایط سلامتی بدی نداشته باشید که بر بهبود استخوان تأثیر بگذارد. ایمپلنت ها مدت زمان طولانی قادرند برای شما کار کنند.

روند برنامه ریزی برای ایمپلنت دندان ممکن است متخصصان مختلفی را شامل شود ، از جمله پزشک متخصص در شرایط دهان ، فک و صورت (جراح دهان و فک و صورت) ، دندانپزشک متخصص در درمان سازه هایی که از دندان ها پشتیبانی می کند، مانند لثه ها و استخوان ها. پریودنتیست، دندانپزشکی است که دندان مصنوعی را طراحی و متناسب می کند (متخصص پروتز) یا گاهی اوقات متخصص گوش و حلق و بینی.

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی

 

انواع ایمپلنت و تکنیک‌های استفاده از آنها:

1-ایمپلنت‌های اندواستیل (Endosteal):

 اندواستیل یکی از رایج ترین نوع ایمپلنت می‌باشد و اغلب برای عمل‌های دو مرحله‌ای استفاده می‌شود. آنها به شکل پیچ‌های کوچکی هستند و معمولا از تیتانیوم ساخته می‌شوند. این نوع ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد، سپس دندان‌های مصنوعی روی این ایمپلنت‌ها قرار داده میشوند.

 

2-ایمپلنت‌های ساب پریواستیل (Subperiosteal Implants):

این نوع ایمپلنت معمولا به جای اینکه مستقیما داخل استخوان قرار بگیرد روی استخوان فک و زیر لثه قرار می‌گیرد و مقداری از آن بیرون از بافت لثه باقی می‌ماند تا بتواند دندان را نگه دارد. به طور کلی این روش برای بیمارانی که استخوان فک سالم و مقاومی ندارند و نمی‌توانند یک پیوند استخوانی جدید را انجام دهند، مناسب است. ایمپلنت‌های ساب پریواستیل اغلب برای جراحی‌های یک مرحله‌ای استفاده می‌شوند. همچنین، از این روش برای کسانی که می‌خواهند یک دست دندان مصنوعی کامل داشته باشند بیشتر از روش‌های دیگر ایمپلنت استفاده می‌شود.

3- ایمپلنت یک مرحله ای

در ایمپلنت تک مرحله ای نیازی به جراحی دوم نیست بلکه بدون عمل کردن می توان تاج را روی آن قرار داد.

4-ایمپلنت دومرحله ای

این روش کار در دو مرحله انجام می شود به این صورت که ابتدا ایمپلنت داخل فک قرار گرفته و سپس لثه بخیه می شود تا فشار به ایمپلنت وارد نشود. زمانی که زخم بهبود پیدا کرد جراحی دوم به منظور قرار دادن تاج دندان انجام می شود.

 

 

سه نوع ایمپلنت بر اساس روش کاشت:

ایمپلنت برسازی درون کاشتی

در این نوع ایمپلنت از یک نوع قالب فلزی استفاده می‌شود که در زیر بافت لثه قرار می‌گیرد و به استخوان فک متصل می‌شود تا دندان بتواند روی آن قرار بگیرد. این روش بیشتر برای کسانی که مشکل حداقل ارتفاع استخوان فکی دارند و یا کسانی که نمی‌توانند از دندان‌های مصنوعی معمول استفاده کنند، به کار می‌رود.

ایمپلنت فرورونده

این روش معمول‌ترین نوع ایمپلنت است. این نوع کاشت به شکل پیچ در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و دارای طول و عرض متفاوتی هستند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می‌شود. روی هر کدام از این کاشت‌ها می‌توان یک یا چند دندان قرار داد.

ایمپلنت دارای چهارچوب راموس

این نوع ایمپلنت برای بیمارانی به کار می‌رود که دارای استخوان فکی ضعیف در فک پایین هستند و قابلیت انجام ایمپلنت ریشه‌ای را ندارند. ایمپلنت دارای چهارچوب راموس در انتها و گوشه عقب استخوان فک در دهان قرار می‌گیرد. پس از ترمیم بافت لثه، یک میله فلزی در اطراف بالای لثه مشاهده می‌شود که دندان‌های مصنوعی متناسب با آن ساخته شده و روی آن قرار می‌گیرند. این روش استخوان فک را تقویت و تثبیت کرده و از بروز شکستگی در آن جلوگیری می‌کند.

 

کاربردهای ایمپلنت دندان

هدف نهایی روش ایمپلنت این است که هم زیبایی و هم سلامت دهان و دندان را به دنبال داشته باشد بنابراین با توجه به آنچه گفته شد، ایمپلنت سه کاربرد اصلی دارد:

اولین کاربرد ایمپلنت دندان پر کردن جای خالی دندان هایی است که کشیده شده اند و یا دندان های میسینگ یا غایبی که نتوان با ارتودنسی جای خالی آنها را پر کرد.

در برخی از افراد فاصله ای بین دندان ها وجود دارد که این فاصله در حال زیاد شدن است. در صورتی که ارتودنتیست تشخیص دهد که امکان پر کردن این فاصله با ارتودنسی امکان پذیر نیست، می توان با کمک ایمپلنت این فاصله را پر کرد.

ممکن است که دندان شما فرم زیبای خود را از دست داده باشد در این حالت شکل دندان ها زیبایی خود را از دست می دهد به ویژه اگر این بدشکلی در دندان های جلو رخ داده باشد. در این صورت می توان با کمک ایمپلنت دندان، زیبایی را مجددا به دندان ها باز گرداند.

 

انواع ایمپلنت دندانی بر اساس شکل و متصل کننده‌ها:

ایمپلنت دندان را می توان براساس شکل سرشان و نحوه قرار گرفتن دندان به 3 دسته تقسیم نمود:

حالت اول این است که در سر ایمپلنت و به سمت داخل، متصل کننده 6 ضلعی وجود داشته و دندانپزشک یا ارتودنتیست باید دندان را داخل آن پیچ کند.

در حالت دوم نیز سر ایمپلنت 6 ضلعی است ولی به صورت خارجی بوده و در راس ایمپلنت دندان قرار گرفته است.

نوع دیگر ایمپلنت به نام ایمپلنت 8 ضلعی معروف است که داخل سر ایمپلنت دندان یک سوراخی وجود داشته و دندان درون آن پیچ می شود.

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی

عمل کاشت ایمپلنت دیجیتال چیست؟

از دست دادن دندان ها ، اتفاق ناگواری می تواند برای فرد باشد و می تواند در سلامت دهان ، دندان ، استخوان فک و اعتماد به نفس تاثیر گذار باشد . از بهترین درمان ها  برای جایگزینی دندان از دست رفته ایمپلنت دندان است و در این مقاله قصد داریم به بررسی ایمپلنت دیجیتال بپردازیم .

عمل جراحی کاشت دیجیتال (که به آن عمل جراحی پیوند ناوبری دیجیتال نیز گفته می شود) از یک شبیه سازی رایانه ای سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان و وضعیت عصبی استفاده می کند. با این اطلاعات ، یک دندانپزشک معتبر آرایشی قادر به برنامه ریزی جراحی با حداقل برش خواهد بود. از آنجا که عمل جراحی کاشت دیجیتال در ایجاد کوچکترین برش ممکن است ، در مقایسه با جراحی سنتی کاشت ایمپلنت درد کمتری دارد.

 

ایمپلنت دیجیتال

عمل جراحی با حداقل شکاف حین کاشت ایمپلنت دندان چگونه انجام می گیرد؟

منظور از حداقل برش در ایمپلنت دیجیتال این است برای کاهش درد بیمار ، طول نقاهت و جلوگیری از بخیه کوچک ترین برش بر روی لثه شما ایجاد می شود . به وسیله شبیه ساز سه بعدی که گفته شد ، کوچک ترین برش انجام شده و شما نیاز به انجام بخیه برای لثه خود نخواهید داشت.

 

آیا عمل جراحی ایمپلنت دندان دیجیتال نسبت به سایر روش های ایمپلنت دندان درد کمتری دارد؟

در جراحی ایمپلنت های سنتی ، در محل ناحیه بی دندانی باید به طور کامل برش انجام شود به همین دلیل بسیار از بیماران به ایمپلنت های دیجیتال روی آورده اند . جراحی کاشت دندان دیجیتال نیاز به عکس های سه بعدی داشته و به وسیله شبیه ساز به بررسی وضعیت استخوان و موقعیت عصبی می پردازند .

برشی در کاشت دندان دیجیتال بر روی لثه شما به قدری کوچک است که دیگر بعد از عمل ایمپلنت نیاز به بخیه ندارد و همچنین خونریزی و تورم شما تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند .

 

 لبخندی بی نقص و زیبا با ایمپلنت دندان دیجیتال!

با ابداع مهندسی دیجیتال و کامپیوترهای پیشرفته که در طراحی ایمپلنت های دندانی به کار می روند؛ یک مهندس کامپیوتر می ‌تواند به کمک ایمپلنتولوژیست جراحی ایمپلنت دندان دیجیتال را انجام دهد. عکس های تولید شده در روش ایمپلنت دندان بر مبنای خصوصیات هر فرد را می توان با تنظیمات خاصی ارتقا بخشید تا نتیجه مطلوب و کاملی برای کاشت ایمپلنت و سوار کردن پروتز دندانی روی آن برای بیمار به دست آید.

 

 

ایمپلنت دیجیتالی

ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟

ایمپلنت های دندانی ، از لحاظ سنتی دارای محدودیت های سنی نیستند و تمامی افرادی که فک آن ها به طور کامل رشد کرده است می توانند ایمپلنت انجام دهند. اما برخی عوامل ممکن است سبب شکست در درمان شود. مهم ترین عامل در شکست ایمپلنت عفونت است و افرادی که دارای دیابت ، سرطان و اشعه درمانی هستند برای انجام ایمپلنت با مشکل مواجه می شوند. همچنین افرادی که مصرف دخانیات دارند باید بعد از ایمپلنت آن را قطع یا تا حد زیادی آن را برای جلوگیری از ایمپلنت کاهش دهند.

مزایای ایمپلنت دندان دیجیتال

  • کاهش درد و خونریزی به سبب کاهش برش موضع یا به اصطلاح فلپ لس
  • سرعت بهبودی بالاتر به سبب تخریب کمتر بافت های مجاور موضع
  • امکان کاشت دندان با درصد موفقیت بالاتر
  • کاهش احتمال عفونت، تورم و خونریزی ها بعد از کاشت دندان
  • کاهش زمان کاشت دندان به حداکثر ۲۰ دقیقه
  • و...

 

ایمپلنت دیجیتالی

مراحل کاشت ایمپلنت دیجیتال

  • تهیه اسکن و تصاویر سه بعدی از موضع کاشت ایمپلنت
  • ساخت روکش دندانی برای ایمپلنت با فناوری کد کم
  • جراحی و کاشت ایمپلنت با حداقل برش موضع

هزینه کاشت ایمپلنت دیجتالی چگونه است؟

هزینه کاشت دندان به روش دیجیتالی مقداری بیشتر از روش سنتی است که البته مزایای متعدد و سهولت بیشتر برای بیمار را در پی دارد. در این روش نیز بکارگیری برند مناسب برای کاشت ایمپلنت همانند روش سنتی از اهمیت بالایی برخوردار است. جنس و کیفیت روکش نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. همواره بیماران توجه داشته باشند که از دندانپزشکان خود بخواهند که بهترین و با کیفیت ترین برند ایمپلنت و روکش دندان را برای شما بکار ببرند.

 

منبع: سایت دکتر علی سجودی

 

 

 

درباره ما

هزار باید و نباید دندانپزشکی
اطلاعات مفید دندانپزشکی ، ایمپلنت دندان - لمینت دندان - جراحی لثه عصب کشی دندان - ترمیم دندان - لیزر در دندانپزشکی