ما را دنبال کنید

جستجوگر

موضوعات

آمارگیر

  • :: آمار مطالب
  • کل مطالب : 66
  • کل نظرات : 0
  • :: آمار کاربران
  • افراد آنلاين : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • :: آمار بازديد
  • بازديد امروز : 14
  • بازديد ديروز : 6
  • بازديد کننده امروز : 5
  • بازديد کننده ديروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل ديروز: 0
  • بازديد هفته : 89
  • بازديد ماه : 264
  • بازديد سال : 1,387
  • بازديد کلي : 7,948
  • :: اطلاعات شما
  • آي پي : 3.137.164.210
  • مرورگر : Safari 5.1
  • سيستم عامل :



بسیاری از افراد با گذشت زمان بنا به دلایل متعددی همچون پیری، کشیدن دندان و… دندان های خود را از دست می دهند. این موضوع علاوه بر این که باعث ایجاد مشکل در ظاهر و طرح لبخند شما می شود، می تواند در صحیح جویدن و غذا خوردن شما هم تاثیر منفی بگذارد. بسیاری از افراد به دنبال یک روش دائمی برای این دندان های از دست رفته هستند. تا چند سال گذشته انجام پروتز دندان متحرک (دندان مصنوعی) میان این افراد بسیار رایج بود.


ادامه مطلب در لینک زیر

https://bourstimes.ir/همه-چیز-درباره-کاشت-ایمپلنت-دندان/




بسیاری از افراد با گذشت زمان بنا به دلایل متعددی همچون پیری، کشیدن دندان و… دندان های خود را از دست می دهند. این موضوع علاوه بر این که باعث ایجاد مشکل در ظاهر و طرح لبخند شما می شود، می تواند در صحیح جویدن و غذا خوردن شما هم تاثیر منفی بگذارد. بسیاری از افراد به دنبال یک روش دائمی برای این دندان های از دست رفته هستند. تا چند سال گذشته انجام پروتز دندان متحرک (دندان مصنوعی) میان این افراد بسیار رایج بود.

ادامه مطلب در لینک زیر
https://bazigaronline.com/22029

ایمپلنت دندان در واقع جایگزین ریشه های شما می‌شود و در داخل استخوان فک قرار می‌گیرند. اندازه های ایمپلنت دندان با یکدیگر متفاوت است. جنس ایمپلنت دندانی از تیتانیوم خالص یا آلیاژ آن است.

ایمپلنت ها خاصیت بیولوژیکی دارند و با بدن شما سازگار هستند. روش قدیمی ایمپلنت کردن معمولاً در چند ماه طول می‌کشد. اما امروزه کمتر کسی است که می‌تواند بیشتر از چند روز، خودش را بدون دندان تحمل کند. در نتیجه با پدید آمدن ایمپلنت فوری یک روزه این درد، درمان شد.

ادامه مطلب در لینک زیر

https://vazeh.com/n16036071/درباره-ایمپلنت%C2%A0فوری-یک-روزه%C2%A0بیشتر-بدانید


🔺 چت‌بات هوش مصنوعی حوزه پزشکی گوگل که Med-PaLM نام دارد، در آزمون پزشکی آمریکا نمره قبولی گرفت. بااین‌حال محققان در مطالعه خود اعلام کرده‌اند که پاسخ‌های این چت‌بات در مقایسه با پزشکان در برخی موارد ناکافی بوده است.

🔹 برخلاف ChatGPT، این مدل به‌طور عمومی منتشر نشده است. به گفته گوگل، Med-PaLM اولین مدل زبانی بزرگ است که در آزمون جواز پزشکی آمریکا (USMLE) قبول می‌شود.

🔹 نمره قبولی این آزمون حدود 60 درصد است. محققان گوگل در مطالعه خود ادعا کرده‌اند که Med-PaLM در سؤالات چند گزینه‌ای به سبک USMLE نمره 67.6 درصد را کسب کرده است.

بسیاری از افراد با گذشت زمان بنا به دلایل متعددی همچون پیری، کشیدن دندان و… دندان های خود را از دست می دهند. این موضوع علاوه بر این که باعث ایجاد مشکل در ظاهر و طرح لبخند شما می شود، می تواند در صحیح جویدن و غذا خوردن شما هم تاثیر منفی بگذارد. بسیاری از افراد به دنبال یک روش دائمی برای این دندان های از دست رفته هستند. تا چند سال گذشته انجام پروتز دندان متحرک (دندان مصنوعی) میان این افراد بسیار رایج بود.

ادامه مطلب در لینک زیر
https://harfetaze.com/204539/

هنگامی که سخن از پر کردن جای خالی دندان به میان می آید، روش های مختلفی مطرح می‌شود مانند بریج دندان و یا حتی دندان مصنوعی. اما آیا این موارد می توانند عملکرد مشابه دندان طبیعی داشته باشند؟ جواب این سوال نه تنها یک خیر قاطع هست بلکه حتی خیلی هم فاصله دارند با دندان طبیعی، اما نباید نا امید شد زیرا در بین همه روش‌های جایگزینی دندان های از دست رفته، کاشت ایمپلنت دندان مزیت هایی دارد که همه را شگفت زده می کند و عملکردی مشابه با دندان طبیعی دارد

ادامه مطلب در لینک زیر

https://www.ninisite.com/article/13217/ایمپلنت-فوری-دندان-مزایای-استفاده-از-ایمپلنت-لیزری-برای-کاشت-ایمپلنت-فوری

 

احتمالا با خواندن این مقاله این سوال برای شما پیش می آید که بهترین زمان ایمپلنت فوری چه موقع می باشد. پاسخ به این سوال برای هر فرد متفاوت می باشد و با توجه به بررسی وضعیت هر شخص مشخص می گردد. از عوامل تشخیص این امر میتوان به تراکم، ارتفاع و پهنای استخوان فک اشاره کرد. اطلاعات مورد نیاز استخوان از طریق بررسی عکس اشعه ایکس فک یا سی تی اسکن استخوان (cbct) به دست می آید. از طریق عکس cbct جراح ایمپلنت، ناحیه مناسب کاشت ایمپلنت فوری را مشخص می کند.

از مهمترین عامل موثر در موفقیت ایمپلنت دندان، نحوه کاشت آن می باشد. بهترین شیوه کاشت ایمپلنت دندان، کاشت به محض کشیدن دندان می باشد. در این صورت حفره های استخوانی در اطراف دندان موجب سهولت و سرعت بخشیدن به کاشت ایمپلنت می شوند.

منبع: سایت ایمپلنت دندان

عوامل زیر احتمال عفونت را افزایش می دهد:

 

√ بیماری لثه:

عفونت و بیماری لثه می تواند باعث تحلیل لثه و ناموفق بودن کاشت ایمپلنت دندان گردد.

 

√ استعمال دخانیات:

سیگار کشیدن سبب محدود شدن جریان خون در لثه ها و خشکی دهان میگردد که این دو منجر به افزایش باکتری و در نهایت عفونت ناحیه می شود.

 

√ عدم رعایت بهداشت دهان و دندان:

رعایت بهداشت دهان و دندان از عوارضی چون بیماری لثه و پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

 

منبع: https://implantdandan.com/%d8%b9%d9%81%d9%88%d9%86%d8%aa-%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86-%d8%b9%d9%84%d8%a7%d8%a6%d9%85%d8%8c-%d8%aa%d8%b4%d8%ae%db%8c%d8%b5-%d9%88-%d8%af%d8%b1%d9%85/

 

ایمپلنت ریشه‌ای شکل

این نوع ایمپلنت دندان رایج ترین نوع کاشت ایمپلنت می باشد که تمامی افراد می توانند این نوع ایمپلنت را بکارند. یه ایمپلنت ریشه‌ای شکل یا اصطلاحا درون استخوانی یا درون ریشه ای نیز نامیده می شوند، به این معنی که این نوع در استخوان قرار می گیرند. این مدل شبیه پیچ ضخیم یا مخروط است و دارای پهنا و طول متفاوت است. برای آن که این نوع ایمپلنت با موفقیت کار گذاشته شود، نیاز به ایجاد عمق و عرض کافی در استخوان برای فراهم کردن پایه مطمئن برای آن است. دندانپزشک شما درباره نوع مناسب برای استفاده بر اساس کیفیت استخوان فک و نوع روکش دندان، پل یا دندان مصنوعی که قرار است بر روی آن قرار بگیرد تصمیم گیری خواهد کرد.

 

 

 

ایمپلنت چارچوب راموس

این نوع ایمپلنت را در صورتی می توان استفاده کرد که استخوان فک پایین برای استفاده از ایمپلنت دندان ریشه ای شکل بسیار نازک باشد یا این قصد را داشته باشید که از ایمپلنت ساب پریواستیل استفاده کنید. این مدل دارای چارچوب راموس در گوشه عقب استخوان فک در دهان (یعنی نزدیک دندان عقل) و نزدیک چانه قرار خواهد گرفت. هنگامی که در آن بخش گذاشته شد و بافت اطراف آن ترمیم شود، یک میله فلزی نازک در اطراف بالای لثه قابل دیدن خواهد بود. دندان های مصنوعی در ادامه به صورتی ساخته می شوند که متناسب با این میله باشند. این نوع ایمپلنت از شکستگی فک جلوگیری می کند.

منبع:www.implantdandan.com

 

 


جراحی لثه با لیزر چگونه انجام می شود؟

 


در جراحی لثه با لیزر، با لیزر پرتوان بافت های آلوده لثه حذف می شود. ( پیشنهاد می شود مقاله همه چیز درباره لمینت دندان را مطالعه بفرمایید ) در نواحی از لثه که بافت های میکروبی و آلوده وجود دارد و  عقب نشیین لثه اتفاق افتاده است با کمک جراحی لثه با لیزر، این بافت های آلوده را حذف کرده و به لثه اجازه می دهیم دوباره بازسازی شده و ترمیم یابد و به جایگاه اصلی و ناحیه اصلی که در ابتدا بوده برگردد.آیا جراحی لثه با لیزر درد دارد؟
خیر. لیزر برای همین به چرخه دندانپزشکی مدرن پیوسته است تا درد و ناراحتی را برای بیمار کم کند و از خونریزی لثه بیمار جلوگیری شود و درمان نهایی نیز بسیار تمیزتر و با دقت بالایی انجام می شود.

 

عوارض و معایب لیزر لثه چیست؟

 


جراحی لثه با لیزر، هیچ عوارض و معایبی ندارد و درد وخونریزی ندارد. دوره ترمیم بافت های لثه، سرعت بیشتری دارد و تعداد جلسات کمتری برای درمان لثه بیمار لازم است.

 

مزایای جراحی لثه با لیزر چیست؟

 


الف- جراحی لثه با لیزر درد ندارد.
ب- هنگام کار با لیزر، خونریزی وجود ندارد.
ج - در بیش از 90% موارد نیاز به بی حسی نیست.
د- به علت اینکه برش لثه نداریم،بنا بر این نیازی هم به بخیه لثه نیست.
ه- تعداد جلسات لیزر با لثه کمتر از درمان قدیمی می باشد

 

کاربرد لیزر در جراحی چیست؟

 


لیزر در جراحی‌های قبل از پروتز (برای مشخص کردن بهتر خط تراش و برداشت بافت اضافی اطراف دندان بدون درد)، برداشت ضایعات خوش خیم و بدخیم داخل دهان و برداشت ضایعات عروقی به ویژه در بیمارانی که مشکلات انعقادی دارند، کاربرد دارد.  لیزر می‌تواند بافت نرم لثه را به طور سطحی بردارد، بدون آنکه به بافت‌ های اطراف آسیب وارد کند، پس حداقل تورم و درد و اسکار را بعد از عمل جراحی لثه با لیزر، خواهد داشت و همچنین با انقباض عروق باعث کاهش خونریزی لثه می‌شود.

 

منبع:https://drsojodi.com/gingival-surgery-with-laser

یکی از دغدغه های بزرگ بیماران هنگام انتخاب روش کاشت ایمپلنت یک روزه این است که باید مدت زیادی منتظر بهبود و گذراندن دوره درمان باشند. مخصوصاً اگر پیش از کاشت پایه نیاز به پیوند استخوان داشته باشند.

این انتظار ممکن است از 1 ماه تا یک سال یا حتی بیشتر زمان ببرد. این محدوده زمانی بسیار متغیر است اما در اصل بستگی به شرایط جسمانی بیمار و محل قرار گیری و کاشت پایه ایمپلنت دارد. حتی گاهی اوقات می شود ایمپلنت را همزمان با بازسازی استخوان انجام داد

اگر بیمار جراحی سینوس لیفت را قبل از کاشت دندان انجام دهد باید حدود 2 تا 5 ماه منتظر بماند برای انجام کاشت دندان و پس از آن پروسه قالبگیری و تحویل روکش، اما باز هم در شرایط خاصی نیز که پایداری اولیه کافی در استخوان فک بیمار وجود داشته باشد می توان کاشت دندان را همزمان با جراحی سینوس لیفت انجام داد. به طور کلی همه این موارد بستگی به شرایط بیمار و تشخیص دندانپزشک و متخصص ایمپلنت دارد.

 

افراد مناسب برای جراحی ایمپلنت دندان در یک روز چه کسانی هستند؟

در وهله اول باید اذعان داشت که همه افراد واجد شرایط جراحی ایمپلنت دندان در یک روز نیستند. اگر تراکم استخوان فک شما در ناحیه کاشت ایمپلنت کافی باشد و بافت دهان و دندان شما نیز کاملا سالم باشد می توانید جراحی ایمپلنت دندان در یک روز را انجام دهید. در این صورت باید از دندان های خود بیشتر از قبل مراقبت کنید و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، از داروهایی که تاثیر منفی روی بهبود رشد استخوان دارند استفاده نکنید و در نهایت اینکه نباید دندان قروچه داشته باشید.

به طور معمول جراحی ایمپلنت دندان در یک روز برای افرادی که دچار تحلیل استخوان فک نشدند و نیازی به تکنیک‌های عمل جراحی پیشرفته ندارند می‌توانند با ایمنی و درصد موفقیت بالا انجام شود.

منبع:سایت دکتر سمیه ابراهیم گل

 

آیا من کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستم؟
بسیاری از افراد دارای دندان های از دست رفته میباشند، اما اثرات این بی دندانی می تواند بسیار خطرناک تر از انچه که مردم می دانند باشد. متأسفانه ، داشتن لبخند ناموزون و دندانهای ازدست رفته می تواند تأثیرات منفی بر اعتماد به نفس ، فرصت های اجتماعی،عدم برخورداری از ظاهری زیبا  و درک دیگران از شما داشته باشد. علاوه بر این ، رها کردن دندانهای از دست رفته به مرور می تواند منجر به جابجایی دندان ، وخیم شدن وضعیت استخوان و لثه و تغییر شکل صورت گردد.کاشت ایمپلنت بلافاصله بعد از دندان از دست رفته، به جای تاخیر چند سال آن ، از درمانهای گرانتر جلوگیری می کند. بسیاری از بیماران دندانپزشکی کاشت دندان را یک سرمایه گذاری ارزشمند می دانند زیرا یکی از موفق ترین روشهای دندانپزشکی موجود با میزان موفقیت ۹۰-۹۵٪ است.


عوامل موفقیت در کاشت ایمپلنت دندان:
عوامل زیادی در موفقیت دندانپزشکی ایمپلنت نقش دارند. چند مؤلفه متداول که متخصصین ایمپلنت  به دنبال آن هستند شامل موارد زیر میباشد:
داشتن استخوان کافی کلی(طول و عرض مناسب کاشت):
از آنجا که کاشت ایمپلنت نیاز به یک عمل جراحی دارد ، مهم است که شما از سلامت خوبی برخوردار باشید. بیمارانی که سیگار می کشند ، مشروبات الکلی می نوشند و یا مبتلا به دیابت هستند ، معمولاً در کاشت های دندانی میزان موفقیت پایین تری دارند زیرا این شرایط می توانند سلامت دهان را پایین بیاورند ، که این امر بر روند بهبودی ایمپلنت تأثیر می گذارد. اما اگر دیابت شما به خوبی کنترل می شود ، می توانید باز هم بتوانید ایمپلنت دندانی داشته باشید.
داشتن لثه های سالم:
وجود لثه های سالم برای کاشت ایمپلنت جدید ضروری است زیرا که در استخوان فک محکم می شود و تلفیق می شود. بیماران با ریسک بالای بیماریهای پریودنتال (لثه) غالباً نارسایی کاشت دندان را تجربه می کنند. مهم است که قبل از قرار دادن ایمپلنت ، تمیز کاری لثه انجام شود.
تعهد داشتن به بهداشت دهان و دندان:
ایمپلنت دندان نیاز به بهداشتی عالی دهان و دندان دارد. تعهد به مسواک زدن و نخ دندان روزانه ، همراه با بازدیدهای دوره ای از دندانپزشک بسیار مهم است. به خاطر داشته باشید که این عادت های بهداشتی در حفظ سلامت و استحکام دندان های طبیعی شما نیز بسیار مهم است.
بهترین راه برای تعیین اینکه آیا شما یک کاندید مناسب برای کاشت ایمپلنت هستید ، مراجعه به یک جراح ایمپلنت است. یک جراح ایمپلنت ، هنگام تعیین اینکه آیا کاشت ایمپلنت بهترین راه حل برای لبخند شماست ، به دنبال معیارهای فوق و همچنین مکان مناسب دندان از دست رفته خواهد بود.

منبع:سایت دکتر ابراهیم گل

وزیر بهداشت از آغاز واکسیناسیون کرونا با واکسن ایرانی از هفته آینده خبر داد. به‌ گفته سعید نمکی، طبق قول وزارت بهداشت مبنی بر آماده شدن واکسن‌های ایرانی تا پایان بهار، واکسیناسیون کرونا از هفته آینده آغاز خواهد شد. نمکی واکسن‌ کوو ایران برکت و واکسن مشترک انستیتو پاستور با کشور کوبا ‌را جزو «بی‌ضررترین، باکیفیت‌ترین و مطمئن‌ترین واکسن‌‌های حال حاضر دنیا» توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزیر بهداشت تصریح کرد که فاز یک و دو کارآزمایی بالینی واکسن پاستور و برکت با موفقیت سپری شده است و فاز سوم نیز به‌خوبی پیش می‌رود. نمکی می‌گوید کشورهایی ازجمله چین، روسیه و هند نیز پس از خاتمه یافتن فاز یک و دو کارآزمایی واکسن‌هایشان، تزریق را آغاز کردند؛ البته تزریق این دو واکسن در فاز کنونی داوطلبانه خواهد بود.

وزیر بهداشت همچنین گفت خود او نخستین کسی است که واکسن کرونای ایرانی را دریافت خواهد کرد. طبق اعلام مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت، تا پایان کارآزمایی‌ها نمی‌توان به‌طور دقیق مقدار ایمنی‌زایی واکسن‌ها را اعلام کرد اما به‌صورت کلی واکسن برکت و پاستور بین ۸۰ تا ۹۰ درصد اثربخشی دارند.

واکسیناسیون کرونا با واکسن وارداتی از بهمن‌ماه سال گذشته آغاز شد. پس از اتمام واکسیناسیون کادر درمان و بهداشت، تزریق به سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای آغاز شد و این مرحله هنوز ادامه دارد. وزیر بهداشت می‌گوید تزریق واکسن کرونا برای جمعیت بالای ۶۰ سال، بیماران صعب‌العلاج، سرطانی و خاص حداکثر تا اوایل تیرماه به طول می‌انجامد.

نمکی اضافه کرد ۸۵ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از کووید ۱۹ در گروه سنی بالای ۶۰ سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای رخ می‌دهد و تزریق واکسن به این گروه‌های سنی و بیماران، در کاهش مرگ و میر و بستری‌ شدن مؤثر است.

منبع:سایت زومیت

Diabetes and implants

در حال حاضر دیابت یکی از بیماری های گسترده در جهان است که حدود ۹.۴ درصد از جمعیت جهان را درگیر خود کرده است. بیماران مبتلا به دیابت باید بهداشت دهان و دندان خود را بیشتر از سایر افراد سالم رعایت کنند.وجود هر گونه التهاب در بدن در بیماران دیابتی نوع ۲ ناشی از افزایش گلوکز در گردش خون است. دیابت شانس عفونت باکتریایی در دهان را به علت کاهش توانایی سیستم در مقابله با عفونت ها افزایش می دهد.
بیماری پریودنتال موجب می‌شود نتوان قند خون را به درستی کنترل کرد و در این شرایط باکتری در لثه و استخوان فک به سرعت رشد می کند.
التهاب اطراف لثه در اثر عفونت می تواند بافت های نرم و حتی بافت استخوان را دچار مشکل کند و در نتیجه ایمپلنت‌های دندانی محل مناسبی که از آنها ساپورت کنند را نداشته باشند.
در صورتی که به بیماری پریودنتال دچار باشید استخوان فک اطراف پایه ایمپلنت به کندی درمان شده و به درستی با پایه ایمپلنت جوش نخواهد خورد. همچنین ارگانیسم هایی مانند باکتریها به سطح پایه ایمپلنت می چسبند و با رشد و گسترش در آنها التهاب ایجاد می کنند. چون سیستم ایمنی نمی تواند باکتری ها را از بین ببرد؛ پایه ایمپلنت لق خواهد شد و کاشت ایمپلنت با شکست مواجه می‌شود.
 بیماران دیابتی به مشکلات دیگری مانند آسیب های عصبی، کاهش جریان خون و افزایش عفونت در خون مبتلا می شوند. در صورتی که این عفونت به لثه راه پیدا کند می تواند روی میزان قند خون تاثیر گذار باشد. به همین علت وجود بیماری های لثه در افراد دیابتی بسیار بیشتر از افراد سالم است.

مطالعات نشان می‌دهد بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده با مشکلات متعددی پس از کاشت ایمپلنت مانند عدم جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک، عدم بهبود بافت لثه و افزایش بیش از حد قند خون، ایجاد التهاب اطراف پایه ایمپلنت و طولانی شدن دوره بهبود و ریکاوری مواجه می‌شوند. البته در صورتی که بیماران دیابت خود را در حالت کنترل شده در بیاورند؛ درصد موفقیت ایمپلنت آنها بسیار بالاتر خواهد رفت.

منبع:https://drebrahimgol.com/what-is-dental-implant

 

نتایج مطالعه جدید تایید می کند که دندانپزشکی خطر ابتلا به کووید۱۹ را به همراه ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، «پورنیما کومار»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی اوهایو، در این باره می‌گوید: «تمیز کردن و درمان دندان‌ها در دندانپزشکی ریسک ابتلاء به عفونت کووید ۱۹ را افزایش نمی‌دهد.»

از آنجا که کووید ۱۹ عمدتاً از طریق قطرات موجود در هوا منتشر می‌شود، این ترس وجود دارد که بزاق منتشر شده در طی یک عمل دندانپزشکی بتواند ویروس را گسترش دهد.

برای این مطالعه، تیم کومار ترکیب ژنتیکی ارگانیسم‌های موجود در نمونه‌های هوا را طی طیف وسیعی از اقدامات دندانپزشکی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

نتیجه گیری این بود که محلول آب حاصل از دستگاه‌های آب- نه بزاق- منبع اصلی وجود هر گونه باکتری یا ویروس در پاشیدگی و پخش از دهان بیماران است.

تحقیقات نشان داد حتی هنگامی که میزان کم کروناویروس در بزاق بیماران بدون علامت یافت شد، در قطرات تولید شده در طول کار دندانپزشکی هیچ نشانه‌ای از ویروس کرونا مشاهده نشد.

کومار در ادامه افزود: «با این وجود نباید این واقعیت را فراموش کرد که این ویروس از طریق ذرات هوا گسترش می‌یابد و صحبت کردن، سرفه یا عطسه در مطب دندان پزشکی همچنان می‌تواند خطر انتقال بیماری را به همراه داشته باشد.»

https://implantha.com/

به گزارش خبرنگار مهر، درحاشیه دهمین نمایشگاه فناوری و نوآوری اینوتکس ۲۰۲۱ که در پارک فناوری پردیس با حضور محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو و معاون بهداشت و دکتر سعیدرضا شاهمرادی، مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت برگزار شد، دستگاه سندبلاست به عنوان دستگاه تمام اتوماتیک برای ایمپلنت های دندان و پیچ های ارتوپدی رونمایی شد.

روش کار سندبلاست به این صورت است که ماسه های ساینده که عمدتا از جنس سیلیس، مسباره و اکسید فلزات هستند را با استفاده از فشار باد کمپرسور شتاب داده و بر روی سطح قطعه می پاشد. این دستگاه که در یک شرکت دانش بنیان طراحی شده تمام اتوماتیک است و برای ایمپلنت های دندان و پیچ های ارتوپدی، نیز قابل کاربرد است.

این دستگاه اولین نمونه ساخته شده در ایران است که بدون دخالت انسان تمامی فرایند سندبلاست را به صورت کامل و اتوماتیک از طریق پاشش اکسید آلومینیوم انجام می دهد.

یکی از مهترین ویژگی های این دستگاه استفاده از سیستم سندبلاست حلقه بسته است که برای اولین بار در جهان مورد استفاده قرار گرفته است.

از دیگر ویژگی های این دستگاه می توان به قابلیتهای برنامه ریزی گوناگون مانند سایز قطعه، میزان یا حجم پاشش مواد ساینده و... اشاره کرد.

ظرفیت این دستگاه در هر فرایند ،سندبلاست ۲۰۰ قطعه است که با تغییرات بسیار جزئی می توان این ظرفیت را افزایش داد.

یکنواختی در محصول نهایی به علت یکنواختی پاشش و عدم دخالت دست، کم شدن نیروی انسانی، سازگاری با محیط زیست، مصرف پایین انرژی، قابل استفاده در محیط های بسیار کوچک، استفاده کامل از مواد ساینده از ویژگی های این دستگاه به شمار می رود.

https://implantha.com/dental_implants/

اگر هنگام خواب عادت دارید که گوشی خود را زیر بالشت دهید و یا حتی آن را روی قفسه ی سینه خود بگذارید تا بتوانید آرام بخوابید دیگر وقت آن رسیده است که در مورد این عادت خود بیشتر بدانید و در مورد آن تجدید نظر کنید!

اولین کاری که پس از بیدار شدن انجام میدهید چیست؟ به احتمال زیاد ابتدا گوشی خود را به دست گرفته و پیام های موجود در شبکه های اجتماعی خود را چک میکنید! امروزه تلفن همراه جزء جدایی ناپذیر زندگی ما شده است با این حال بسیاری از ما نکات مهم استفاده از آن را نمیدانیم و یا میدانیم ولی رعایت نمیکنیم!

حال ما برای بررسی شرایط خودمان سوالی را در اینجا مطرح میکنیم،آیا شما با اینکه میدانید باید هنگام خواب گوشی را از خود دور کنید اما این کار را انجام نمی دهید؟!

برای اینکه بدانید چرا باید هنگام خواب تلفن همراه را از خود و محل خوابتان دور کنید با ما همراه باشید.

در این مقاله تیترهایی را عنوان میکنیم که به خوبی نشاندهنده ی علت دور کردن گوشی از شما هنگام خوابتان میباشد:

 

تلفن همراه

کاهش توانایی خوابیدن

براساس مطالعات و تحقیقات موجود این نتیجه به دست آمده که آن دسته از افرادی که عات به استفاده از تلفن همراه قبل از خواب دارند سخت تر و دیر تر از بقیه افراد به خواب میروند!

وقتی دقیقا قبل از خواب از تلفن همراه خود استفاده میکنید به بدن و مغز خود مدت زمان لازم برای استراحت و رها شدن را نداده و احتمال اینکه زمان بسیار زیادی را همچنانا به گشت و گذار در شبکه های اجتماعی مثل توییتر و اینتساگرام ادامه دهید بسیار زیاد است!

به نفعتان است که قبل از خواب تلفن همراه را از خود دور کنید تا ذهنتان آرام شده و استراحت کند در اینصورت کمتر وسوسه میشوید که زمان بیشتری را به رفرش صفحات مجازی خود اختصاص دهید!

ایجاد تداخل در چرخه‌ی خواب

قرار گرفتن در معرض نور آبی قبل از خواب باعث ایجاد تداخل در ریتم شبانه روزی بدنتان میشود.اگر قبل از خواب تلفن همراه را از خود دور کنید قرار گیری در معرض نور آبی را کاهش داده اید.

 

تلفن‌های هوشمند به دلیل وجود نور آبی، ریتم شبانه روزی بدن  افراد را به هم میریزند.

 

برای مطالعه کامل این مقاله به سایت زومیت مراجعه کنید.

برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالا در میان‌سالی، باید در اوایل بزرگ‌سالی بیش از آنچه قبلا توصیه شده، ورزش کنیم.

 

پژوهشی جدید نشان می‌دهد اگر می‌خواهید همگام با افزایش سن، از خود دربرابر فشارخون بالا محافظت کنید، از اوایل بزرگ‌سالی ورزش کنید و در دوران میان‌سالی نیز میزان ورزش‌تان را درحد لازم نگه دارید. البته براساس این مطالعه‌ که بیش از پنج‌هزار نفر در چهار شهر آمریکا را در نظر گرفته بود، عوامل اجتماعی می‌توانند این کار را برای برخی افراد دشوارتر کنند. کریستین بیبینز دومینگو، نویسنده مطالعه و همه‌گیرشناس دانشگاه کالیفرنیا در سانفران‌سیسکو گفت: «نوجوانان و کسانی که در اوایل دهه‌ی سوم زندگی‌شان هستند، ممکن است ازنظر جسمی فعال باشند؛ اما این الگوها با افزایش سن تغییر می‌کند.»

مطالعات متعددی نشان داده‌اند که ورزش فشارخون را کاهش می‌دهد؛ اما به‌گفته‌ی بیبینز دومینگو، کار جدید نشان می‌دهد که حفظ فعالیت بدنی در بزرگ‌سالان جوان، بیشتر از آنچه قبلا توصیه شده‌، ممکن است به‌ویژه برای پیشگیری از فشارخون بالا مهم باشد.

برای معالعه ادامه مقاله به سایت زومیت مراجعه کنید.

 رییس انجمن آسم و آلرژی معتقد است: ماسک‌ از افراد در برابر آلرژی‌های فصلی محافظت می‌کنند زیرا می‌تواند از استنشاق برخی ذرات بزرگ‌تر جلوگیری کند.

دکتر مصطفی معین روز سه شنبه در گفت و گویی افزود: افرادی که زمینه ارثی افزایش حساسیت یا آلرژی به گرده های گل و گیاه و یا به هاگ قارچ ها و کپک ها دارند در فصل های گرده افشانی یا هوای مرطوب(قرچ ها و کپک ها) دچار علایم آلرژی بینی، آلرژی چشم و در مواردی تشدید آلرژی پوستی می شوند.

وی اظهار داشت: اندازه گرده های گیاهی بین ۱۰ تا ۱۰۰ میکرومتر و هاگ قارچ ها بین ۲ تا ۵۰ میکرومتر است، در برخی مطالعات مشخص شد که پرستارانی که دچار آلرژی بینی بودند و از ماسک برای پیشگیری از کرونا استفاده می کردند در فصل بهار علایم کمتری تا سال های قبل داشته اند و استفاده از ماسک برای آنها مفید بوده است.

 

معین تصریح کرد: ماسک های استاندارد جراحی و بویژه ماسک های N۹۵ می توانند گرده های گیاهان را فیلتر کنند که وارد بینی و مجاری هوایی نشوند و از بروز التهاب مخاطی و علائم آلرژی مانند عطسه، آبریزش، خارش،  کیپ شدن بینی پیشگیری می شود و یا شدت آنها را کاهش می دهد.

ادامه خبر را در سایت خبرفوری دنبال کنید.

«تسلا»، «اسپیس ایکس»، «انرژی تجدیدپذیر» و «استخراج بیت کوین» عباراتی هستند که شاید در نگاه اول هم‌گرا نباشند؛ اما با نگاهی عمیق متوجه می‌شویم که ارتباطات تنگاتنگی بین آن‌ها دیده می‌شود.

تسلا که جزو ۱۰ شرکت برتر از نگاه فهرست فورچن ۱۰۰ به‌حساب می‌آید و توسط ایلان ماسک، یکی از ثروتمندترین افراد روی کره‌ی زمین، مدیریت می‌شود، بیستم بهمن‌ماه سال گذشته ۱٫۵ میلیارد دلار از پول خزانه‌ی خود را به بیت کوین (Bitcoin) تبدیل کرد. خرید بیت کوین توسط ماسک باعث تعجب سرمایه‌گذاران سنتی شد؛ سرمایه‌گذارانی که باید در آن زمان درک می‌کردند پولی که در تسلا سرمایه‌گذاری کرده‌اند چگونه به بزرگ‌ترین رمزارز دنیا مرتبط می‌شود.

آن‌طور که کوین‌تلگراف می‌نویسد، در حال حاضر بخش اعظم درآمد تسلا از فروش گواهی انرژی تجدیدپذیر مازاد به‌ دست می‌آید. تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که این منبع درآمدی تسلا در سال‌های آینده از بین برود؛ زیرا رقبای تسلا در حال تولید خودروی برقی بدون آلودگی هستند و گواهی‌ انرژی تجدیدپذیر را با شرایطی کسب می‌کنند که به آن‌ نیاز دارند...

برای مطالعه ادامه این خبر جذاب به سایت زومیت مراجعه کنید.

آغاز ثبت نام اولویت دوم واکسیناسیون کرونا در کشور.افراد بالای 60 سال میتوانند با مراجعه به پایگاه و و مراکز جامع سلامت تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای واکسیناسیون ثبت نام کنند.البته فهرست پایگاه های سلامت اعلام شده هنوز مورد تایید مراجع رسمی قرار نگرفته است.

معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی تهران،ایران و شهید بهشتی اقدام به انتشار این فهرست کرده اند.بر اساس گزارشات میدانی از پایگاه های اعلام شده ثبت نام برای گروه اولویت دوم در حال انجام است و در برخی مراکز صف های طولانی از متقاضیان برای ثبت نام ایجاددشده است.

 

 

كرونا

واکسیناسیون کرونا در ایران قرار است در 4 فاز دنبال شود.فاز اول کادر بهداشت و درمان که این مرحله انجام شده و در حال تمام شدن است.فاز دوم افرادی که بیماری های خاص و زمینه ای دارند و سالمندان،فاز سوم زندانیان،سرباز خانه ها و گروه های خاص شغلی،که به دلیل تجمعات ریسک بالایی دارند.

ادامه خبر را میتوانید در سایت خبر فوري دنبال کنید.

 پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن میباشد و برای سلامت کلیه‌ها، استخوان‌ها و قلب ضروری محسوب می‌شود. بهترین راه برای دریافت پتاسیم، مصرف مواد غذایی سالم حاوی پتاسیم میاشد.

پتاسیم یکی از هفت ماده ماکرومیال ضروری بوده و بدن انسان برای پشتیبانی از فرایندهای اصلی به آن نیاز دارد. پتاسیم در عملکرد کلیه‌ها، قلب، عضلات و انتقال پیام از طریق سیستم عصبی نقش مهمی ایفا می‌کند. در این مقاله به بررسی مقدار پتاسیم مورد نیاز بدن در روز، فواید مصرف پتاسیم، منابع غذایی خوب پتاسیم و اثرات مصرف زیاد یا کم آن میپردازیم:

 

https://d1.98share.com/upload/user/storage/f/0/6/w3vaqm1246ftf06da2eee7dc385cdce119068aa7b3ec.jpg

 

 

در حالت کلی، مصرف کافی پتاسیم برای مردان ۳۴۰۰ میلی‌گرم در روز و برای زنان ۲۶۰۰ میلی‌گرم در روز است. در ادامه توصیه‌های خاصی برای گروه‌های سنی مختلف نشان داده شده است.

زنان

  • از بدو تولد تا ۶ ماهگی: ۴۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۷ تا ۱۲ ماهگی: ۸۶۰ میلی‌گرم در روز
  • ۱ تا ۳ سالگی: ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۴ تا ۸ سالگی: ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۹ تا ۱۳ سالگی: ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۱۴ تا ۱۸ سالگی: ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز
  • بالای ۱۹ سال: ۲۶۰۰ میلی‌گرم در روز

مردان

  • از بدو تولد تا ۶ ماهگی: ۴۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۷ تا ۱۲ ماهگی: ۸۶۰ میلی‌گرم در روز
  • ۱ تا ۳ سالگی: ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۴ تا ۸ سالگی: ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۹ تا ۱۳ سالگی: ۲۵۰۰ میلی‌گرم در روز
  • ۱۴ تا ۱۸ سالگی: ۳۰۰۰ میلی‌گرم در روز
  • بالای ۱۹ سال: ۳۴۰۰ میلی‌گرم در روز

مقدار پتاسیم کافی در دوران بارداری ۲۹۰۰ میلی‌گرم است و این مقدار در دوران شیردهی به ۲۸۰۰ میلی‌گرم در روز میرسد. بهترین راه تأمین پتاسیم مورد نیاز بدن، داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل شامل طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است؛ اما در برخی شرایط، پزشک ممکن است مصرف مکمل‌ها را به بیمار توصیه کند.

جهت مطالعه متن کامل این مقاله به سایت زومیت مراجعه کنید.

سخنگوی جمعیت هلال احمر از اعطای ۴۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به صورت رایگان توسط صلیب سرخ چین به هلال احمر خبر داد و گفت: بنا بر هماهنگی‌های انجام شده قرار است در مراحل بعدی نیز واکسن کرونا از چنین وارد کشور شود.

 

واکسن کرونا

محمد حسن فوسیان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم به ورود 400 هزار دوز واکسن کرونا به کشور اظهار کرد:روز پنج شنبه هفته گذشته از طریق صلیب سرخ چین 400 هزار دوز واکسن در اختیار جمعیت هلال احمر قرار گرفت که در همان روز واکسن به وزارت بهداشت تحویل شد.

وی افزود: این واکسن‌ها به صورت رایگان به جمعیت هلال احمر داده شده بود که بدون اینکه یک عدد از این واکسن در اختیار نیروهای جمعیت هلال احمر در مرزها قرار داده شود، تماماً به وزارت بهداشت تحویل شد همچنین مکاتبه‌ای با وزارت بهداشت برای اختصاص تعدادی واکسن به نیروهای هلال در مرزها شده که هنوز پاسخی به آن داده نشده است.

برای مطالعه کامل این خبر به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/01/29/2486773/%D8%A7%D8%B9%D8%B7%D8%A7%DB%8C-400000-%D8%AF%D9%88%D8%B2-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86

طبق اعلام قبلی وزیر بهداشت، وضعیت کرونا در کشور از قرمز به سمت سیاه در حال حرکت میباشدو هم اکنون 63 شهرستان در وضعیت سیاه قرار دارند.

23 فروردین وزیر بهداشت اطلاع از خیز سنگین تر از قبل کرونا و قرمز شدن بیشتر شهرهای کشور داد.

براساس کانال اطلاع رسانی اپلیکیشن ماسک،از 26 فروردین رنگ بندی جدیدی برای وضعیت کرونا در شهرستان های کشور مشخص شده است.طبق این رنگ بندی،63 شهرستان در وضعیت سیاه،85 شهرستان در وضعیت فوق قرمز،176 شهرستان در وضعیت قرمز،78 شهرستان در وضعیت نارنجی، 39 شهرستان در وضعیت زرد و 7 شهرستان در وضعیت آبی کرونا قرار گرفته اند.

ماسک که تحت نظر وزارت بهداشت فعالیت میکند در خصوص اضافه کردن رنگ جدید توضیح داده است که....

 

mrzecsng2w9l21a7e306647257c53131de6ef26e04de.jpg

برای خواندن ادامه مطلب به سایت زومیت مراجعه کنید:

https://www.zoomit.ir/health-medical/369898-black-added-coloring-corona-iran/

چه پیامدهایی در صورت عدم مراقبت صحیح از ایمپلنت رخ می‌دهد؟

هرچند احتمال پوسیدگی ایمپلنت‌ها نسبت به دندان‌های طبیعی کمتر است، اما در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی همچنان در معرض خطر ابتلا به مشکلات دندانی همچون میوکوسیت و التهاب بافت لثه اطراف ایمپلنت قرار دارند. در صورتی که در اطراف بافت لثوی ایمپلنت خونریزی مشاهده کردید،  امکان دارد علامت اولیه ابتلا به بیماری میوکوسیت باشد. در صورت تشخیص و پیگیری بموقع می‌توان با موفقیت این عارضه را درمان کرد. متاسفانه، اگر این عارضه تا مرز تحلیل رفتن بافت استخوانی فک پیشرفت کند، عارضه‌ای موسوم به پری ایمپلنتیتیس، دیگر قابل درمان و بازگشت نیست. اگر این عارضه بموقع درمان نشود ممکن است تا مراحل پیشرفته تحلیل بافت استخوان آرواره ادامه پیدا کرده و در این مواقع تنها راه حل برداشتن ایمپلنت میباشد. گزارشات حاکی از آن است که در یک بازه زمانی 5 تا 10 ساله تقریبا 10 درصد از ایمپلنت‌ها و 20 درصد از بیمارانی که از ایمپلنت استفاده می‌کنند به عفونت‌های ناشی از عارضه التهاب بافت استخوانی فک اطراف ایمپلنت دچار میشوند. نگهداری و مراقبت و انجام جراحی ایمپلنت به دست متخصصان مجرب ساده ترین راه پیشگیری از بروز چنین بیماری‌هایی میباشد.

 

شستشوی حرفه‌ای ایمپلنت

بهتر است ایمپلنت‌ها را هر چند وقت یکبار نزد یک متخصص نظافت کنید. لازم است شیارهای اطراف ایمپلنت، بافت مجاور و دندان‌های طبیعی به طور کامل تمیز شوند. این امر به از بین بردن باکتری و پیشگیری از عفونت کمک می‌کند. علاوه براین، بهتر است متخصص یک ارزیابی کامل از وضعیت و تناسب ایمپلنت با بافت لثه به عمل آورد. احتمالا متخصص بهداشت و درمان نیز اقدام به جرمگیری خواهد کرد تکنیکی که طی آن روند تمیز کردن با عمق بیشتری اجرا می‌شود و پاکسازی تا زیر شیار لثه و به منظور پیشگیری از شکل گیری جرم دندان صورت میگیرد. در مقایسه با روش‌های عادی نظافت، تکنیک‌های فوق در سطح نسبتا بالاتری صورت می‌گیرند.

 

دستورالعمل‌های مراقبت از ایمپلنت طی هفته اول

بهتر است ایمپلنت‌ها را هر چند وقت یکبار نزد یک متخصص نظافت کنید. لازم است شیارهای اطراف ایمپلنت، بافت مجاور و دندان‌های طبیعی به طور کامل تمیز شوند. این امر به از بین بردن باکتری و پیشگیری از عفونت کمک می‌کند. علاوه براین، بهتر است متخصص یک ارزیابی کامل از وضعیت و تناسب ایمپلنت با بافت لثه به عمل آورد. احتمالا متخصص بهداشت و درمان نیز اقدام به جرمگیری خواهد کرد تکنیکی که طی آن روند تمیز کردن با عمق بیشتری اجرا می‌شود و پاکسازی تا زیر شیار لثه و به منظور پیشگیری از شکل گیری جرم دندان صورت خواهد گرفت. در مقایسه با روش‌های عادی نظافت، تکنیک‌های فوق در سطح نسبتا بالاتری صورت می‌گیرند.

بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟ (تغذیه ایمپلنت)

استفاده از هرگونه نوشیدنی گازدار به مدت حداقل 72 ساعت برای فردی که عمل جراحی ایمپلنت داشته است ممنوع میباشد. ممکن است برای شما سوال پیش بیاید  که بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟ نوشیدنی‌هایی که در دوران پس از عمل جراحی ایمپلنت مجاز هستید به شرح زیر است:

همه نوع بستنی‌ میوه‌ای

یخ در بهشت

آب سرد

آب میوه (ترجیحا بدون قند)

میلک شیک

ماست

شیر سرد

دوغ سرد

ژله

انواع دسرهای نرم

پوره سیب

با ایمپلنت دندان مایعات خیلی داغ ننوشید

عموما ایمپلنت دندان از فلز ساخته شده است و فلز سریع تر و آسانتر از بافت نرم حرارت را در خود نگه میدارد. اگر نوشیدنی خیلی داغ بخورید دندان ایمپلنتی تان داغ شده و به مدت نسبتا طولانی داغ می ماند تا حدی که ممکن است یک لایه نازک سلولی در اطراف ایمپلنت دچار سوختگی شود. اگر به این سلولها آسیب برسد ممکن است ایمپلنت لق شود. به طور کلی در مورد نوشیدنی داغ این قانون را فراموش نکنید: هرگز نوشیدنی ای که دستتان را میسوزاند ، نخورید.

در فواصل منظم به دندانپزشک مراجعه کنید

چکاپ دندانپزشکی منظم (حداقل سالی یک بار) برای کسانی که ایمپلنت دارند لازم است. دندانپزشک باید بداند شما ایمپلنت دارید تا توجه ویژه ای به ناحیه ایمپلنت داشته باشد. در چکاپ کامل میزان استخوان ارزیابی شده و فاکتورهای دیگری از جمله وضعیت بافت نرم و اکلوژن بررسی میشود. همانند بسیاری از مشکلات دیگر پزشکی ، هر مشکلی در دهان و دندان اگر زود شناسایی شود بدون پیامدهای جدی قابل درمان بوده و درمان آن آسانتر و کوتاهتر خواهد بود.

 منبع:سایت ایمپلنت ها

ضرورت پیوند استخوان قبل از کاشت دندان

ایمپلنت کاشته شده در فک در صورتی دائمی میشود که محکم به استخوان فک جوش بخورد.در صورتی که حجم استخوان کافی نباشد احتمال موفقیت ایمپلنت به شدت کم میشود.در پی از دست دادن دندان همواره کیفیت و کمیت استخوان کاهش می یابد،هرچند ممکناست شما متوجه تحلیل رفتن استخوان نشوید اما وقتی تصمیم به کاشت دندان میگیرید مشخص میشود که استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت وجود ندارد.به همین دلیل توصیه میشود در زمان کشیدن دندان پیوند استخوان نیز انجام گردد.

 

پیوند استخوان

انواع مواد پیوندی

  • اتوگرافت

پیوندهای استخوانی بوده که از بدن خود بیمار گرفته میشود.پیوندهای گرفته شده از بدن خود بیمار همواره بهترین نتایج ممکن را در پیوند استخوانی به همراه دارد.از این رو پیوند استخوانی اتوژن نخستین انتخاب دندانپزشکان میباشد.دلیل موفقیت بالای این نوع پیوند این است که سلول های زنده مغز استخوان بدن بیمار

در تسریع فرایند التیام و رشد مستمر استخوان تاثیر میگذارد.نقطه ضعف اتوگرافت این است که نیاز به جراحی دوم برروی نقطه دیگری از بدن نیز میباشد.

 

عموما پیوند استخوان از چانه یا بخش عقب فک پایین گرفته میشود.اگر به مقدار بیشتری از پیوند استخوان نیاز باشد پیوند از استخوان مفصل ران گرفته میشود.

  • آلوگرافت

آلوگرافت پیوندهای استخوانی انسانی است که از بدن فرد دیگری گرفته میشود.این نوع پیوند استخوان مناسب بیمارانی میباشد که تمایلی به جراحی دوم برای استخراج استخوان از بدن خودشان ندارند.در این روش بیمار باید هزینه بالایی را برای تهیه استخوان از بانک استخوان بپردازد.

مزایا و معایب

آلوگرافت نسبت به اتوگرافت عملکرد ضعیف‌تری در بازسازی استخوان دارد، به همین دلیل دوره درمان آن طولانی‌تر میباشد. مزیت شاخص پیوند استخوانی آلوژن موجود بودن آن در مقادیر نامحدود و عدم نیاز به جراحی دوم برای استخراج پیوند است.

زنوگرافت

زنوگرافت پیوندهای استخوانی از موجودات دیگر، مانند گاو میباشد. از آنجایی که ساختار مولکولی استخوان در تمامی موجودات یکسان است، می‌توان از استخوان منابع حیوانی برای پیوند استخوان لازم برای ایمپلنت استفاده کرده و شاهد نتایجی قابل قبول بود. زنوگرافت فقط حاوی مواد استریل شده غیرآلی گرفته شده از استخوان‌های حیوانات است. این پیوندها مانند داربستی عمل می‌کنند که برای بازسازی روی ساختمان زده می‌شود و بعد از مدتی پس از جایگزینی با استخوان طبیعی تخریب می‌شوند.

پیوند استخوان

آلوپلاست

در آلوپلاست از مواد سنتزی برای تشکیل استخوان استفاده می‌شود. پیوند استخوان لازم برای ایمپلنت دندان که از مواد سنتزی تهیه می‌شود بدن را تحریک می‌کند که استخوان طبیعی را در محل ایمپلنت دندان تولید کند. کارآمدی پیوند استخوانی آلوپلاستیک کمتر از پیوند اتوژن است، اما در عوض احتمال عفونت کردن آن نیز بسیار کمتر است.

 

نخستین مرحله پیوند استخوان تعیین محل استخراج پیوند است.

روند و مراحل عمل

متخصصین ما برش را در پوست بالای محل پیوند ایجاد می‌کنند، سپس استخوان اهدایی را تراش می‌دهند تا اندازه محل دریافت کننده شود. پیوند با استفاده از وسایل زیر در محل مورد نظر نگه داشته می‌شود:

  • پین
  • لیت (صفحه)
  • اسکرو (پیچ)
  • سیم
  • مفتول

پس از آن که پیوند ثابت شد، جراح برش یا زخم را با بخیه می‌بندد و محل زخم را پانسمان می‌کند. گاهی برای نگه داشتن استخوان در طول دوران التیام از اسپلینت یا آتل استفاده می‌شود. البته این اقدام در بسیاری از موارد ضرورتی ندارد.

نتیجه عمل

اکثر پیوندهای استخوان در بهبود نقص استخوانی موفق عمل می‌کند. دوران بهبود به بزرگی نقص و کمبود استخوان و وضعیت استخوان اطراف پیوند در زمان جراحی بستگی دارد. التیام یافتن نقص‌های شدید زمان‌بر بوده و نیاز به مراقبت بیشتری پس از عمل پیوند دارد. نقص‌های استخوانی با شدت کمتر بدون به دنبال داشتن عوارض جدی کاملاً بهبود می‌یابند. جراحی در صورت عود کردن عارضه یا بروز عوارض تکرار می‌شود.

 

ادامه مقاله در سایت دکتر سجودی:

https://drsojodi.com/types-of-dental-implant-bone-grafts

 

  بهترین برند ایمپلنت کدام است ؟

         در ابتدا باید باید گفت که جنس ایمپلنت از تیتانیوم خالص و یا آلیاژ تیتانیوم هست و فرآیند ساخت بسیار پیچیده ای دارد که هر چه کیفیت تیتانیوم ایمپلنت و کیفیت ساخت و طراحی سطح ایمپلنت بهتر باشد ، ایمپلنت بهتری ساخته می شود و در نتیجه قیمت هم گران تر میشود. (شرکت های صاحب سبک و معروف دنیا اینگونه هستند )

در دنیا کشورهای صاحب سبک در ایمپلنت عبارتند از : آمریکا ، سوئیس ، آلمان ، ایتالیا و فرانسه و در ایمپلنت های درجه ۲ و اقتصادی کره جنوبی و ‌‌‌...

نکته بسیار مهم این است که امروز کیفیت ایمپلنت زیاد وابسته به اسم کشور تولید کننده نمی باشد و ما باید به برند ایمپلنت توجه کنیم.

 

بهترین برندهای ایمپلنت دنیا که درجه یک دنیا هستند و بیشتر ایمپلنت های دنیا از روی این برندها کپی میشوند عبارتند از :

1-سوئیس: ITI Strumann

2-فرانسه: kontact Biotech

3-آمریکا: Zimmer Biomet

4-سوئد: AStra Bioear

5-آلمان: xive

6-آمریکا: Biomet 3i
 

توجه داشته باشید وقتی مثلا اسم ایمپلنت ساخت آمریکا ، سوئیس یا آلمان را آوردند حتما باید جزء برندهای بالا باشند که درجه یک محسوب شوند.

قابل ذکر است که بسیاری از ایمپلنت هایی که به اسم سوئیس یا آمریکا وجود دارد در برزیل و یا کشور دیگری ساخته میشود و هرگز درجه یک محسوب نمی شوند.

 

چطور باید برند ایمپلنت دندان را انتخاب کرد؟

 اولین و مهمترین نکته انتخاب برند ایمپلنت های دندان، داشتن تاییدیه FDA برای ساخت ایمپلنت های دندانی است. بهتر است که ایمپلنت دندان توسط متخصص انتخاب شود تا دندانپزشک عمومی چون متخصص، آموزش های لازم در خصوص انتخاب بهترین انواع ایمپلنت را دیده است.

 

 

 

تاثیر بهترین مارک ایمپلنت در کاشت دندان

هر کدام از برند های ایمپلنت دندان که عنوان کردیم، دارای مزایایی هستند اما در موفقیت کاشت دندان کافی نیستند. مهم ترین عامل در نتایج جراحی ایمپلنت دندان، مهارت دندانپزشک در جراحی می باشد . اگر حتی از بهترین مارک ایمپلنت دندان استفاده شود اما به درستی در دهان قرار نگیرد، نتیجه جراحی ناموفق می باشد. در این صورت نه تنها فرد از لحاظ مالی متضرر می شود بلکه نیاز به جراحی مجدد نیز دارد . از آنجایی که دندانپزشک تجهیزات دندانپزشکی از جمله ایمپلنت دندان را خود تهیه می کند و در این زمینه اطلاعات و تخصص کافی دارد فرد باید در انتخاب پزشک متخصص دقت کافی داشته باشد.

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت قطعاتی از جنس آلیاژهای آلومینیومی است که برای کاشت دندان استفاده می شود. امروزه ایمپلنت همچنین یک نوع جراحی شناخته می شود که برای پشتیبانی از پروتز دندان مانند تاج، پل و پروتز دندان استفاده می شود. ایمپلنت دندان از رایج ترین روش ها برای جایگزین نمودن دندان ها است که با کاشت قطعه ای به نام ایمپلنت در دندان و جایگذاری تاج دندان روی آن، انجام می شود.

ایمپلنت ها با ابزارهای دقیقی باید انجام شوند تا قطعه ایمپلنت در فک بیمار قرار گرفته و با جایگذاری دقیق و مناسب آن، بتواند به صورت پایدار قرار گیرد. جالب است بدانید که اگر بخواهیم تاریخچه ای برای این نوع روش ذکر کنیم، می توانیم آن را مربوط به ۴۰۰۰ سال پیش در چین و ۲۰۰۰ سال پیش در مصر بدانیم.

روش های ایمپلنت دندان

Endosteal

در این روش که معمولا رایج است، قطعه ایمپلنت در استخوان فک قرار گرفته و سپس روکش دندان روی آن قرار می گیرد.

Subperiosteal

این نوع از روش ایمپلنت در قسمت استخوان و زیر لثه انجام می شود. معمولا جنس پیچ های به کار رفته در این نوع روش از جنس آلومینیوم (مانند روش بالا) بوده و با چسبیدن ایمپلنت در استخوان فک به صورت یک مرحله انجام می شود.

Transosteal

این نوع روش ایمپلنت بین بافت لثه و استخوان فک انجام شده و قطعه ایمپلنت به صورت U شکل می باشد.
روش های دیگری نیز برای انجام مراحل ایمپلنت دندان ها رایج هستند که می توان نام برد:

  • ایمپلنت فوری
  • ایمپلنت دندان مینی
  • ایمپلنت میکرو
  • ایمپلنت زیگوماتی

 

مراحل کامل کاشت ایمپلنت


مشاوره اولیه دندانپزشکی ایمپلنت

اولین چیزی که باید انجام دهید این است که با دندانپزشک ایمپلنت خود مشورت کنید. در طول این مشورت ، آنها بررسی های جامع دندانپزشکی را انجام می دهند، یک رادیوگرافی اشعه ایکس از دهان شما انجام می دهند، 

بعد از آن، دندانپزشک با شما درباره برنامه درمان توصیه شده ، مراحل و زمانبندی و آنچه در طول بهبودی انجام می شود، صحبت می کند . شما همچنین می توانید در مورد اینکه آیا شما نیاز به یک پیوند استخوان دارید یا نه مشورت کنید.

پیوند استخوان و کشیدن دندان

اگر پیوند استخوانی داشته باشید، قبل از اینکه فک شما برای اولین ایمپلنت آماده شود، 4 تا 12 ماه طول می کشد. این زمان اجازه می دهد تا استخوان شما به درستی ترمیم شود.

قرار دادن ایمپلنت

بعدا می توانید برای کاشت ایمپلنت آماده شوید، ( پیچ فلزی که به استخوان شما وارد می شود و به عنوان لنگر برای کل پروتز عمل می کند). این کار می تواند 1-2 ساعت طول بکشد و شما به خاطر بیهوشی، تمام زمان عمل را می خوابید.

پس از قرار دادن ایمپلنت در استخوان ، زمان بهبودی می تواند تا 5 ماه برای فک پایین و تا 7 ماه برای فک بالا باشد.هنگامی که دهان شما بهبود می یابد، برای مرحله بعدی آماده خواهید شد.

قرار دادن هیلینگ کپ (healing cap) یا تاج موقت

پس از اینکه ایمپلنتها به استخوان شما متصل می شوند، آماده مرحله بعدی می شوید، که شامل قرار دادن یک هیلینگ کپ و احتمالا تاج موقت است.

دندانپزشک هیلینگ کپ را بر روی سر ایمپلنت قرار می دهد - این کمک می کند تا بافت لثه به نحوی مناسب بهبود یابد. هیلینگ کپ یک قطعه فلزی است که لثه ها را از ایمپلنت دور نگه می دارد. این یقه برای 10-14 روز باقی خواهد ماند.

بعد از این زمان، دندانپزشک آن را حذف می کند و به مرحله بعدی می روید.

قرار دادن Abutment در ایمپلنت دندان

Abutment بخشی است که به ایمپلنت پیچ می شود و از تاج پشتیبانی می کند. سپس یک تاج موقت کار گذاشته می شود در حالی که بافت شما همچنان در حال بهبود است واین بافت در اطراف دندان مصنوعی، مانند دندان های طبیعی شما شکل می گیرد. شما تاج موقت را برای چهار تا شش هفته نگه می دارید. در این زمان، تاج دایمی شما ساخته خواهد شد.

قرار دادن تاج دایمی در ایمپلنت دندان

اکنون برای مرحله نهایی عمل - قرار دادن تاج آماده می شوید. تاج ها که بخش مهمی از دندان هستند، می توانند به داخل abutment  پیچ شده یا در جای خود چسبیده شوند. به نظر می رسد گزینه دوم بهتر و طبیعی تر است ، زیرا سوراخ پیچ می تواند در برخی از زاویه ها قابل مشاهده باشد.

 

تاج قابل جابجایی برای ایمپلنت دندان

دندان مصنوعی قابل جابجایی ، سفید با مواد پلاستیکی صورتی رنگ برای شبیه سازی دندان طبیعی و بافت لثه است. دندان مصنوعی معمولا روی یک قالب فلزی نصب می شود.  به این معنی است که شما می توانید آن را برای تمیز کردن روزانه ، از دهان خارج کنید.

 

تاج ثابت برای ایمپلنت دندان

در یک تاج ثابت، دندان مصنوعی با پیچ به abutment  وصل شده یا روی آن چسبانده می شود و دائمی است. شما نمی توانید یک تاج ثابت را برای تمیز کردن بردارید. اغلب این نوع تاج بسیار قوی تر و پایدار تر از یک تاج قابل جابجایی است.

کاشت ایمپلنت دندانی در طول چندین بازدید از مطب با فاصله چند هفته یا چند ماهه بین هر یک از بازدید ها اتفاق می افتد، بسته به اینکه دندانپزشک شما چه کاری باید انجام دهد.

 

 

 

مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب

 

  • گرفتن عکس ایمپلنت و مراجعه به متخصص ایمپلنت
  • بررسی وضعیت دهان و دندان شما و ارائه طرح درمان توسط پزشک
  • جراحی ایمپلنت و قرار دادن فیکسچر در استخوان
  • پس از جوش خوردن ایمپلنت مرحله قرار دادن هیلینگ است .
  • اتصال اباتمنت و قالب گیری و ارسال به لابراتور
  • قرار دادن روکش

ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

ایمپلنت دندان با جراحی در استخوان فک شما قرار می گیرد، جایی که به عنوان ریشه دندان های از دست رفته خدمت می کند. از آنجا که تیتانیوم موجود در ایمپلنت ها با استخوان فک شما به هم می پیوندد، ایمپلنت ها تکان نمی خورند و ثابت می مانند. دقیقا شبیه به دندان های شما عمل می کنند، کمی صدا ایجاد می کنند ولی به هیچ وجه پوسیده نمی شوند.

به طور کلی ، اگر شما: یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید. یک فک داشته باشید که رشد کامل داشته باشد. استخوان کافی برای تأمین ایمپلنت یا داشتن پیوند استخوانی داشته باشید. بافت های دهانی سالم داشته باشید. شرایط سلامتی بدی نداشته باشید که بر بهبود استخوان تأثیر بگذارد. ایمپلنت ها مدت زمان طولانی قادرند برای شما کار کنند.

روند برنامه ریزی برای ایمپلنت دندان ممکن است متخصصان مختلفی را شامل شود ، از جمله پزشک متخصص در شرایط دهان ، فک و صورت (جراح دهان و فک و صورت) ، دندانپزشک متخصص در درمان سازه هایی که از دندان ها پشتیبانی می کند، مانند لثه ها و استخوان ها. پریودنتیست، دندانپزشکی است که دندان مصنوعی را طراحی و متناسب می کند (متخصص پروتز) یا گاهی اوقات متخصص گوش و حلق و بینی.

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی

 

انواع ایمپلنت و تکنیک‌های استفاده از آنها:

1-ایمپلنت‌های اندواستیل (Endosteal):

 اندواستیل یکی از رایج ترین نوع ایمپلنت می‌باشد و اغلب برای عمل‌های دو مرحله‌ای استفاده می‌شود. آنها به شکل پیچ‌های کوچکی هستند و معمولا از تیتانیوم ساخته می‌شوند. این نوع ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد، سپس دندان‌های مصنوعی روی این ایمپلنت‌ها قرار داده میشوند.

 

2-ایمپلنت‌های ساب پریواستیل (Subperiosteal Implants):

این نوع ایمپلنت معمولا به جای اینکه مستقیما داخل استخوان قرار بگیرد روی استخوان فک و زیر لثه قرار می‌گیرد و مقداری از آن بیرون از بافت لثه باقی می‌ماند تا بتواند دندان را نگه دارد. به طور کلی این روش برای بیمارانی که استخوان فک سالم و مقاومی ندارند و نمی‌توانند یک پیوند استخوانی جدید را انجام دهند، مناسب است. ایمپلنت‌های ساب پریواستیل اغلب برای جراحی‌های یک مرحله‌ای استفاده می‌شوند. همچنین، از این روش برای کسانی که می‌خواهند یک دست دندان مصنوعی کامل داشته باشند بیشتر از روش‌های دیگر ایمپلنت استفاده می‌شود.

3- ایمپلنت یک مرحله ای

در ایمپلنت تک مرحله ای نیازی به جراحی دوم نیست بلکه بدون عمل کردن می توان تاج را روی آن قرار داد.

4-ایمپلنت دومرحله ای

این روش کار در دو مرحله انجام می شود به این صورت که ابتدا ایمپلنت داخل فک قرار گرفته و سپس لثه بخیه می شود تا فشار به ایمپلنت وارد نشود. زمانی که زخم بهبود پیدا کرد جراحی دوم به منظور قرار دادن تاج دندان انجام می شود.

 

 

سه نوع ایمپلنت بر اساس روش کاشت:

ایمپلنت برسازی درون کاشتی

در این نوع ایمپلنت از یک نوع قالب فلزی استفاده می‌شود که در زیر بافت لثه قرار می‌گیرد و به استخوان فک متصل می‌شود تا دندان بتواند روی آن قرار بگیرد. این روش بیشتر برای کسانی که مشکل حداقل ارتفاع استخوان فکی دارند و یا کسانی که نمی‌توانند از دندان‌های مصنوعی معمول استفاده کنند، به کار می‌رود.

ایمپلنت فرورونده

این روش معمول‌ترین نوع ایمپلنت است. این نوع کاشت به شکل پیچ در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و دارای طول و عرض متفاوتی هستند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می‌شود. روی هر کدام از این کاشت‌ها می‌توان یک یا چند دندان قرار داد.

ایمپلنت دارای چهارچوب راموس

این نوع ایمپلنت برای بیمارانی به کار می‌رود که دارای استخوان فکی ضعیف در فک پایین هستند و قابلیت انجام ایمپلنت ریشه‌ای را ندارند. ایمپلنت دارای چهارچوب راموس در انتها و گوشه عقب استخوان فک در دهان قرار می‌گیرد. پس از ترمیم بافت لثه، یک میله فلزی در اطراف بالای لثه مشاهده می‌شود که دندان‌های مصنوعی متناسب با آن ساخته شده و روی آن قرار می‌گیرند. این روش استخوان فک را تقویت و تثبیت کرده و از بروز شکستگی در آن جلوگیری می‌کند.

 

کاربردهای ایمپلنت دندان

هدف نهایی روش ایمپلنت این است که هم زیبایی و هم سلامت دهان و دندان را به دنبال داشته باشد بنابراین با توجه به آنچه گفته شد، ایمپلنت سه کاربرد اصلی دارد:

اولین کاربرد ایمپلنت دندان پر کردن جای خالی دندان هایی است که کشیده شده اند و یا دندان های میسینگ یا غایبی که نتوان با ارتودنسی جای خالی آنها را پر کرد.

در برخی از افراد فاصله ای بین دندان ها وجود دارد که این فاصله در حال زیاد شدن است. در صورتی که ارتودنتیست تشخیص دهد که امکان پر کردن این فاصله با ارتودنسی امکان پذیر نیست، می توان با کمک ایمپلنت این فاصله را پر کرد.

ممکن است که دندان شما فرم زیبای خود را از دست داده باشد در این حالت شکل دندان ها زیبایی خود را از دست می دهد به ویژه اگر این بدشکلی در دندان های جلو رخ داده باشد. در این صورت می توان با کمک ایمپلنت دندان، زیبایی را مجددا به دندان ها باز گرداند.

 

انواع ایمپلنت دندانی بر اساس شکل و متصل کننده‌ها:

ایمپلنت دندان را می توان براساس شکل سرشان و نحوه قرار گرفتن دندان به 3 دسته تقسیم نمود:

حالت اول این است که در سر ایمپلنت و به سمت داخل، متصل کننده 6 ضلعی وجود داشته و دندانپزشک یا ارتودنتیست باید دندان را داخل آن پیچ کند.

در حالت دوم نیز سر ایمپلنت 6 ضلعی است ولی به صورت خارجی بوده و در راس ایمپلنت دندان قرار گرفته است.

نوع دیگر ایمپلنت به نام ایمپلنت 8 ضلعی معروف است که داخل سر ایمپلنت دندان یک سوراخی وجود داشته و دندان درون آن پیچ می شود.

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی

عمل کاشت ایمپلنت دیجیتال چیست؟

از دست دادن دندان ها ، اتفاق ناگواری می تواند برای فرد باشد و می تواند در سلامت دهان ، دندان ، استخوان فک و اعتماد به نفس تاثیر گذار باشد . از بهترین درمان ها  برای جایگزینی دندان از دست رفته ایمپلنت دندان است و در این مقاله قصد داریم به بررسی ایمپلنت دیجیتال بپردازیم .

عمل جراحی کاشت دیجیتال (که به آن عمل جراحی پیوند ناوبری دیجیتال نیز گفته می شود) از یک شبیه سازی رایانه ای سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان و وضعیت عصبی استفاده می کند. با این اطلاعات ، یک دندانپزشک معتبر آرایشی قادر به برنامه ریزی جراحی با حداقل برش خواهد بود. از آنجا که عمل جراحی کاشت دیجیتال در ایجاد کوچکترین برش ممکن است ، در مقایسه با جراحی سنتی کاشت ایمپلنت درد کمتری دارد.

 

ایمپلنت دیجیتال

عمل جراحی با حداقل شکاف حین کاشت ایمپلنت دندان چگونه انجام می گیرد؟

منظور از حداقل برش در ایمپلنت دیجیتال این است برای کاهش درد بیمار ، طول نقاهت و جلوگیری از بخیه کوچک ترین برش بر روی لثه شما ایجاد می شود . به وسیله شبیه ساز سه بعدی که گفته شد ، کوچک ترین برش انجام شده و شما نیاز به انجام بخیه برای لثه خود نخواهید داشت.

 

آیا عمل جراحی ایمپلنت دندان دیجیتال نسبت به سایر روش های ایمپلنت دندان درد کمتری دارد؟

در جراحی ایمپلنت های سنتی ، در محل ناحیه بی دندانی باید به طور کامل برش انجام شود به همین دلیل بسیار از بیماران به ایمپلنت های دیجیتال روی آورده اند . جراحی کاشت دندان دیجیتال نیاز به عکس های سه بعدی داشته و به وسیله شبیه ساز به بررسی وضعیت استخوان و موقعیت عصبی می پردازند .

برشی در کاشت دندان دیجیتال بر روی لثه شما به قدری کوچک است که دیگر بعد از عمل ایمپلنت نیاز به بخیه ندارد و همچنین خونریزی و تورم شما تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند .

 

 لبخندی بی نقص و زیبا با ایمپلنت دندان دیجیتال!

با ابداع مهندسی دیجیتال و کامپیوترهای پیشرفته که در طراحی ایمپلنت های دندانی به کار می روند؛ یک مهندس کامپیوتر می ‌تواند به کمک ایمپلنتولوژیست جراحی ایمپلنت دندان دیجیتال را انجام دهد. عکس های تولید شده در روش ایمپلنت دندان بر مبنای خصوصیات هر فرد را می توان با تنظیمات خاصی ارتقا بخشید تا نتیجه مطلوب و کاملی برای کاشت ایمپلنت و سوار کردن پروتز دندانی روی آن برای بیمار به دست آید.

 

 

ایمپلنت دیجیتالی

ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟

ایمپلنت های دندانی ، از لحاظ سنتی دارای محدودیت های سنی نیستند و تمامی افرادی که فک آن ها به طور کامل رشد کرده است می توانند ایمپلنت انجام دهند. اما برخی عوامل ممکن است سبب شکست در درمان شود. مهم ترین عامل در شکست ایمپلنت عفونت است و افرادی که دارای دیابت ، سرطان و اشعه درمانی هستند برای انجام ایمپلنت با مشکل مواجه می شوند. همچنین افرادی که مصرف دخانیات دارند باید بعد از ایمپلنت آن را قطع یا تا حد زیادی آن را برای جلوگیری از ایمپلنت کاهش دهند.

مزایای ایمپلنت دندان دیجیتال

  • کاهش درد و خونریزی به سبب کاهش برش موضع یا به اصطلاح فلپ لس
  • سرعت بهبودی بالاتر به سبب تخریب کمتر بافت های مجاور موضع
  • امکان کاشت دندان با درصد موفقیت بالاتر
  • کاهش احتمال عفونت، تورم و خونریزی ها بعد از کاشت دندان
  • کاهش زمان کاشت دندان به حداکثر ۲۰ دقیقه
  • و...

 

ایمپلنت دیجیتالی

مراحل کاشت ایمپلنت دیجیتال

  • تهیه اسکن و تصاویر سه بعدی از موضع کاشت ایمپلنت
  • ساخت روکش دندانی برای ایمپلنت با فناوری کد کم
  • جراحی و کاشت ایمپلنت با حداقل برش موضع

هزینه کاشت ایمپلنت دیجتالی چگونه است؟

هزینه کاشت دندان به روش دیجیتالی مقداری بیشتر از روش سنتی است که البته مزایای متعدد و سهولت بیشتر برای بیمار را در پی دارد. در این روش نیز بکارگیری برند مناسب برای کاشت ایمپلنت همانند روش سنتی از اهمیت بالایی برخوردار است. جنس و کیفیت روکش نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. همواره بیماران توجه داشته باشند که از دندانپزشکان خود بخواهند که بهترین و با کیفیت ترین برند ایمپلنت و روکش دندان را برای شما بکار ببرند.

 

منبع: سایت دکتر علی سجودی

 

 

 

 

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

 

در صورتیکه قبل از کاشت ایمپلنت بررسی های دقیق از لحاظ وجود استخوان کافی، فضای مزیو دیستالی و اکلوزالی کافی (از لحاظ عرضی و همینطور با دندانهای فک مقابل) ، وجود یا عدم وجود لثه چسبنده صورت گیرد و توسط شخص متخصص در محل صحیح انجام شود، عوارضی ندارد. بررسیها شامل معاینه دقیق، بررسی رادیوگرافی پانورامیک و CBCT است.

 

 

 

عوارض ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان بعد از جراحی:

مانند هر جراحی دیگر، درد مختصر بعد از کاشت ایمپلنت و تورم جزئی طبیعی است. این عوارض عادی بوده و جز مشکلات و معایب ایمپلنت در نظر گرفته نمیشود.

 

عوارض ایمپلنت دندان با کاشت در محل نامناسب:

کاشت ایمپلنت در محل نامناسب دهان ممکن است عوارضی از نازیبایی تا حتی عدم فانکشن و عدم امکان انجام پروتز بر روی ایمپلنت کاشته شده را داشته باشد. آسیب به ایمپلنتها پس از تحویل پروتز به علت عدم تعیین صحیح تعداد ایمپلنتها :

  • تعداد روکش های متصل به هم نسبت به تعداد پایه های ایمپلنت که در واقع نیروی وارد به ایمپلنتها را تعیین میکند. در صورت عدم بررسی و عدم قرار گیری تعداد مناسب با توجه به شرایط فکی هر فرد امکان overload ایمپلنتهاو ودر نتیجه امکان آسیب دیدگی ایمپلنتها وجود خواهد داشت.

 

عوارض شایع ایمپلنت های دندانی

1. خارج شدن روکش ایمپلنت

2. شل شدن پیچ اباتمنت

3. لق شدن روکش ایمپلنت

4. شکستگی پروتز و شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت

5. شکستگی بدنه ایمپلنت

6. عفونت

 

 

 

عوارض ایمپلنت دندان


عوارض موقتی ایمپلنت دندان

1. لق شدن مختصر دندان کنار ایمپلنت

2. درد بعد از جراحی کاشت ایمپلنت دندان

3. تورم بعد از گذاشتن ایمپلنت

4. خونریزی خفیف بعد از جراحی

5. بی‌حسی گوشه لب

 

 

اقدامات لازم پس از بروز عوارض احتمالی ایمپلنت

  • درصورت بروز تب و لرز، دندانپزشک مسکن تجویز می‌کند، که حتما آن را مصرف کنید.
  • ترشح خونابه امری طبیعی است، در صورت بروز این عارضه یک تکه گاز استریل در محل قرار داده و به مدت 20 دقیقه فشار دهید.
  • در صورت بروز خونریزی سریعا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
  • امکان تورم وجود دارد ، که بعد از 24 ساعت از کمپرس گرم در ناحیه استفاده کنید.
  • در صورت شل شدن قسمت خارجی لثه، سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

 

عوارض ایمپلنت دندان

 

چه نکاتی را باید برای جلوگیری از عوارض ایمپلنت دندان رعایت کنیم؟

معاینات دوره ای توسط دندانپزشک متخصص پس از کاشت ایمپلنت و انجام پروتز الزامی میباشد. با اینکه ایمپلنت مانند دندان طبیعی پوسیده نمی شود ولی ارتباط مستقیم با بافتهای زنده (استخوان و لثه) داشته و در نتیجه در معرض بیماری قرار دارد. همچنین مشکلات لثه ای در اطراف ایمپلنتها سریعتر از دندانهای طبیعی فرد ایجاد شده و کندتر از آنها به نتیجه میرسد. در نتیجه نگهداری مناسب و رعایت بهداشت کامل یکی از عوامل ضروری در حفظ ایمپلنتها میباشد.

 

 

شکستگی بدنه ایمپلنت دندان

این یک اتفاق بسیار نادر و جبران ناپذیر پس از درمان بوده  که معمولا بر اثر فشار بیش از حد و یا پروتز نامناسب دندان که فشار ها را از مرکز اطراف منتقل کند ایجاد شده است. معمولا در این حالت درمانی جز خارج کردن ایمپلنت توسط جراحی مخصوص و کاشت مجدد ایمپلنت در ناحیه وجود ندارد.لذا در صورتی که ایمپلنت دندانی شما در دهان، دچار دردهای مکرر و یا ناراحتی زیاد هنگام جویدن میشود، باید حتما توسط متخصص مربوطه مورد معاینه قرار گیرید.

خطرات و عوارض جانبی ناشی از انجام عمل جراحی

•           درد و احساس ناراحتی

•           کبودی اطراف ناحیه عمل شده

•           تورم صورت و لثه

•           خونریزی خفیف پس از عمل جراحی

زمان بهبودی طولانی مدت:

از مهمترین معایب کاشت ایمپلنت دندان این است که زمان انتظار برای بهبودی کامل پس از کاشت دندان بسیار طولانی میباشد. کاشت دندان  به حدود ۳ تا ۶ ماه زمان برای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان دندان پیش از انجام آخرین مرحله نیاز دارد. به همین علت در صورتی که کل دندان های خود را کشیده باشید یا یکی از دندان های پیشین خود را از دست داده باشید نیاز دارید که از دندان های مصنوعی موقتی استفاده کنید؛ تا زمانی که برای درمان نیاز است طی شود.

عدم موفقیت کاشت دندان 

•           پس زدن ایمپلنت

•           نیاز به تعویض تاج دندان ایمپلنت

 

 

عوارض ایمپلنت دندان

عدم پوشش بیمه درمانی

یکی از معایب کاشت ایمپلنت که روی انتخاب روش درمان از لحاظ بیماران مهم است این است که بیمه های درمانی کاشت دندان به روش ایمپلنت را پوشش نمی‌دهند و فقط ممکن است برخی از بیمه های تکمیلی بخشی از هزینه‌های آن را تقبل کنند. اما میزان پرداخت آنها نیز بسیار ناچیز میباشد. این عدم پوشش دهی بیمه تاثیر بسیار زیادی در تصمیم گیری افراد برای استفاده از روش ایمپلنت دندان دربر دارد چون بیماران مجبورند بخش اعظمی از هزینه‌های مربوط به کاشت دندان را از جیب پرداخت کنند که مبلغ ناچیزی هم نمیباشد.

نیاز به مراجعه به پزشکان متعدد با تخصص های مختلف

ایمپلنت دندان توسط یک تیم پزشکی انجام میشود به طوری که یک پزشک جراح، عمل جراحی را انجام داده و پزشک دیگر تاج دندانی را می سازد. مشکل این است که بیماران تمایلی به مراجعه به پزشکان و مراکز درمانی مختلف ندارند چون از یک طرف هزینه‌ های آنها را بیشتر کرده و از طرف دیگر پیدا کردن متخصص مجرب در هر زمینه کار راحتی نیست.البته کلینیک ایمپلنت ها این مسئله را حل کرده و تیم متخصص و کاملی را جهت انجام ایمپلنت دندان گردهم آورده است به طوری که شما در صورت مراجعه به کلینیک ایمپلنت ها برای انجام ایمپلنت نیازی به مراجعه به هیچ کلینیک دیگری ندارید و تمام امور مربوط به کاشت ایمپلنت دندان برای شما انجام میشود.

 

اثرات منفی ایمپلنت های دندانی چیست؟

•           عفونت در محل کاشت ایمپلنت

•           میکرو جابجایی ایمپلنت

•           عدم تراکم استخوان کافی 

•           واکنش های آلرژیک

•           عدم پیروی از دستورات پزشک

   

منبع:سایت دکتر علی سجودی

 

ایمپلنت دندان چیست؟

 

ایمپلنت یا کاشت دندان یکی از روش های بسیار مناسب برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته میباشد.در این مقاله به بررسی قیمت ایمپلنت دندان در سال 1400 نیز میپردازیم . در این روش که توسط متخصص انجام می گیرد متریال ویژه جای ریشه ی دندان را گرفته و بر روی آن تاجی که شبیه دندان است وصل میشود . بنا به درخواست ایمپلنت تک دندان و یا ایمپلنت تمام فک به صورت جداگانه انجام می شود . وجود استخوان کافی برای ایمپلنت دندان یا کاشت دندان ضروری میباشد. در صورتی که تراکم کافی استخوان موجود نباشد نمی توان از آن استفاده کرد، در این حالت روشی برای تقویت آن انجام گرفته که اصولا به آن پیوند استخوان گفته میشود.

 

مراحل انجام ایمپلنت دندان

 

ابتدا شرایط کلی بیمار بررسی میگردد و وضعیت بیمار بررسی میگردد. سابقه پزشکی و دندانپزشکی بیمار دریافت می‌شود تا اطمینان حاصل شود مشکلی که مانعی برای کاشت ایمپلنت باشد وجود ندارد. عکس پرتوی ایکس از دندان‌ها و فک گرفته می‌شود تا موقعیت دقیق ساختارهای زیرین مانند عصب ها و همچنین تراکم و حجم استخوان فک بررسی گردد و محل کاشت ایمپلنت به شکل دقیق تعیین گردد.

پس از آن در صورت لزوم پیوند استخوان انجام میشود تا قاعده مستحکمی برای پشتیبانی ایمپلنت ایجاد گردد. در نهایت پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک جایگذاری شده و پس از چندین ماه که ایمپلنت استخوان فک جوش خورد، پروتز مصنوعی جایگزین دندان بر روی ایمپلنت میشود.

 

emb968fup4k32ebd21270793a3b2047036d9be3a011c.jpg

 

مدت زمان ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

 

عوامل مؤثری در پاسخ به این سوال وجود دارد. اما همیشه با ارزیابی شروع می شود. درمانی که با از دست دادن دندان شروع شود، در کاهش زمان کلی مؤثر است.  فرآیند کاشت ایمپلنت دندان در اصل یک فرآیند سه فازی است که می تواند برای هر فرد متفاوت باشد. به طور معمول کل مراحل 5 تا 8 ماه طول می کشد.برای افرادی که نیاز به کاشت ایمپلنت  کل دهان دارند، این فرایند کمی طولانی تر است. برای افرادی که تنها نیاز به جایگزینی یک یا تعداد کمی دندان دارند این فرایند می تواند سریعتر انجام شود.

پس از انجام ایمپلنت، با توجه به کیفیت استخوان، معمولا مدت زمانی باید صبر کنیم تا ایمپلنت در جای خود کاملا محکم شود و استخوان اطراف ایمپلنت را بگیرد.

این مدت در فک پایین معمولا سه الی چهار ماه و در فک بالا چهار الی شش ماه است. پس از این زمان می توان مراحل قالبگیری برای روکش ایمپلنت را شروع کرد.

 

هزینه ایمپلنت دندان در سال 1400

 

عوامل زیادی بر روی هزینه ایمپلنت دندان تاثیر دارند. گاهی اوقات به دلیل مشکلاتی مانند عفونت لثه ممکن است نیاز به درمان‌های جانبی وجود داشته باشد که این هزینه درمان را افزایش می‌دهد. همچنین در صورتی که حجم و تراکم استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت کافی نباشد، نیاز به پیوند استخوان وجود دارد که هزینه آن جداگانه محاسبه می‌شود.

 

عوامل موثر در قیمت ایمپلنت 

جنس ایملپنت دندان

کشور سازنده ایمپلنت دندان

نوع متریال ایمپلنت دندان

زمان کاشت ایمپلنت

پزشک متخصص کاشت دندان

 

آیا نیاز به جایگزینی ایمپلنت دندان قدیمی دارم؟

 

ممکن است شما هرگز نیازی به تعویض ایمپلنت دندان خود نداشته باشید تا زمانی که از بین نرود، عفونت ایجاد شود یا به نوعی آسیب ببیند. برای مراقبت بهینه، شما باید هر شش ماه یکبار برای معاینه منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید و از سالم بودن و عملکرد طبیعی کاشت دندان خود اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این موفقیت ایمپلنت دندان، بسیار وابسته به مهارت و تجربه متخصص ایمپلنت دندان است. توصیه می شود حتما یک متخصص ایمپلنت دندان را به جای دندانپزشک عمومی برای قراردادن ایمپلنت دندان خود در نظر بگیرید. یک متخصص ایمپلنت دندان، علاوه بر مهارت در زمینه قرار دادن ایمپلنت دندان، در زمینه درمان بیماری های لثه، لیفت سینوس و پیوند استخوان نیز به اندازه کافی توانایی دارد. شما می توانید قرار دادن تاج دندان را به یک متخصص دندانپزشکی زیبایی بسپارید ولی در مورد کاشت ایمپلنت بهتر است به یک متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید.

 

sarb5fk4eil648594d410903b06d96b8a336ca169afb.jpg

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

ایمپلنت دندان، بیشتر جنبه‌ی درمانی دارد و مسلما با اندکی درد همراه می‌باشد. درد ایمپلنت دندان معمولا 6 الی 10 روز طول می‌کشد و اگر مدت زمان بیشتری طول بکشد و یا درد غیرقابل تحملی داشته باشید، حتما مشکلی وجود دارد و باید به متخصص ایمپلنت دندان خود مراجعه کنید. همچنین اگر تورم در دهان و لثه‌ خود احساس کردید بعد از گذشت 3 الی 5 روز کاهش و بهبود می‌یابد.

آیا ایمپلنت دندان، مصنوعی به نظر می رسد یا طبیعی؟

 

در واقع این که آیا ایمپلنت دندان طبیعی به نظر می رسد یا خیر، یکی از رایج ترین سؤالاتی میباشد که بیماران قبل از انجام کاشت ایمپلنت از متخصص ایمپلنت می پرسند، نگرانی های بیماران قابل درک است. مهمترین چیزی که یک فرد می خواهد این است که نتیجه طبیعی از آب درآید.

افرادی که قصد انجام ایمپلنت به روی دندان های جلویی شان را دارند بیشتر در مورد ظاهر ایمپلنت دندان سوال می پرسند زیرا این قسمت جایی است که ایمپلنت های دندان بیشترین تأثیر را روی لبخند و اعتماد به نفس بیمار نسبت به ظاهرش دارد. برای گرفتن یک نتیجه ی طبیعی مهم است ایمپلنت شما توسط یک متخصص ایمپلنت دندان ماهر و با تجربه انجام شود.

 تقریباً تمام افرادی که در کلینیک ما ایمپلنت دندان انجام داده اند متوجه شدند که ایمپلنت از آنچه که تصور می کردند بهتر به نظر می رسد و احساس می شود. از این که دندان هایی در دهان دارند که طبیعی به نظر می رسند بسیار هیجان زده اند، به خصوص در قسمت هایی که دندان نداشتند.

 

f1ymha6evnk753cdf520631241bc2e6bc85ff9003a2b.jpg

 

انواع ایمپلنت دندان

 

ایمپلنت دندان در سایزها، طول‌ها و انواع مختلفی وجود دارد. دکتر متخصص، با توجه به موقعیت دندان‌ها تصمیم می‌گیرد که کدام نوع از ایمپلنت برای بیمار مناسب می‌باشد. دندانپزشک یک پیچ مخصوص ایمپلنت را در لثه بیمار قرار داده و سپس دندان مصنوعی را روی آن می‌گذارد که می‌توانید آنها را همانند دندان‌های طبیعی مسواک بزنید. این درمان ممکن است مقداری سخت باشد. نوع ایمپلنت دندان هر فردی با فرد دیگر متفاوت است. ایمپلنت دندان بر اساس شکل، روش کاشت، تعداد مراحل و... به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود که متخصص ایمپلنت با توجه به شرایط و نیاز بیمار یکی از انواع ایمپلنت را انتخاب می‌کند.

 

مزایای ایمپلنت دندان

 

  • افزایش زیبایی
  • طول عمر بالا
  • سرعت بالا در کاشت
  • حفظ سلامتی دهان و دندان
  • ثابت بودن ایمپلنت

معایب ایمپلنت دندان

 

  • شکستن بدنه ایمپلنت
  • شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت
  • قیمت نسبتا بالا نسبت به دیگر درمان ها

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان 

 

معمولا بعد از عمل میتوانید به خانه برگردید اما اگر بیهوشی عمومی داشتید به یک همراه نیاز دارید تا شما را برای رسیدن به خانه همراهی کند و تا ۲۴ ساعت اول بهتر است دوست یا یکی از اشنایان مراقب شما باشد.

خیلی مهم است که در چند روز بعد از ایمپلنت که به استراحت می گذرانید، از غذاهای نرم استفاده کنید. مراقب باشید تا زمانی که بیحسی کاملا از ناحیه دهانتان برطرف نشده، از غذاها و نوشیدنی های داغ استفاده نکنید. در غیر این صورت ممکن است بدون اینکه متوجه شوید خودتان را بسوزانید.

خیلی مهم است که دهان خود را مثل همیشه با مسواک و نخ دندان تمیز نگه دارید. ممکن است برای اینکه تمیز کردن راحت تر بین دندانها به مسواک ویژه ای نیاز داشته باشید.

https://d1.98share.com/upload/user/storage/2/2/f/c53d9pkf2hen22fc971d7c17ed2b2309869e7405c39a.jpg

 

سن مناسب برای ایمپلنت کردن : 

 

برای ایمپلنت، باید تا سن 18 سالگی صبر کرد تا اسکلت صورت شکل کامل خود را پیدا کند. در غیر این صورت ممکن است در آینده به خاطر رشد فک و صورت ایمپلنت دندانی کوتاه تر به نظر برسد. 

پس از سن 18 سالگی هیچ محدودیتی وجود ندارد و تا هر سنی میتوان ایمپلنت دندانی را انجام رداد.

در سنین پایین تر میتوان ایمپلنت دندانی را برای تک دندان انجام داد، ولی باید پروتز ایمپلنت دندانی بعد از 18 سالگی تعویض شود تا اندازه آن با دندان های مجاور تناسب داشته باشد.

 

بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟

 

پس از گذشت حداقل 1 ساعت می‌توانید با مایعات شروع کنید که تاکید می‌شود از مایعات سرد استفاده کنید که ترجیحا دارای قند نیز نباشند. حداقل تا10ساعت پس از عمل جراحی اکیدا از خوردن و آشامیدن مواد گرم که با گرفتن در دست، دست شما را می‌سوزاند پرهیز نمائید. تا 48 ساعت پس از این جراحی هرگز از نی برای نوشیدن استفاده نکنید و برای 24 ساعت اول بهتر است از غذاهای نرم و ولرم میل کنید.

همه این اقدامات برای بهبودی هر چه سریعتر دندان و دهان شماست. بهتر است تا چند روز پس از عمل از خوردن مواد غذایی که نیاز به جویدن دارند بپرهیزید.

 

منبع:https://drsojodi.com/Dental-implants-cost

 

 

 

بهترین سن برای ایمپلنت 

 

ایمپلنت درمانی است که جایگزین دندان‌های از دست رفته می‌شود. اما در زمان کاشت ایمپلنت فک و لثه بیمار باید شرایطی داشته باشد که این عمل روی آن قابل انجام باشد. به عنوان مثال، میزان تراکم استخوان لثه و استحکام آن بسیار مهم است. در صورت از دست دادن دندان به هر دلیلی، ممکن است با مراجعه به دندانپزشک و درخواست کاشت دندان و ایمپلنت با مخالفت رو به رو شوید.

 

کودکان و نوجوانان کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان نیستند!

پیش از این که عمل کاشت ایمپلنت برای هر بیمار انجام بگیر، استخوان فک باید به طور کامل رشد کرده باشد.

معمولا رشد کامل استخوان فک، اواخر نوجوانی یا حتی در سال‌های اولیه جوانی اتفاق می‌افتد.

بنابراین ایمپلنتولوژیست معمولا عمل کاشت ایمپلنت دندان را برای افراد زیر ۱۷ سال انجام نمی دهد. البته پاسخ به این سوال که "آیا در هر سنی می توان ایمپلنت دندان انجام داد" نیاز به بررسی دقیق تری دارد.

طبق آکادمی دندانپزشکی آمریکا، نیمی از زنان و مردان با سن بالای ۶۵ سال حداقل یک دندان خود را از دست داده اند. که موجب می شود کاندید مناسبی برای انجام عمل جراحی کاشت دندان باشند. در حال حاضر بیماران بسیاری با سنین بیش از ۸۰ و ۹۰ سال از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت استفاده می کنند و کاملاً راضی هستند. بنابراین در صورتی که پیش از ایمپلنت سلامت عمومی بدن افراد به طور کامل بررسی شود و تراکم استخوان بیمار به اندازه کافی باشد دلیلی ندارد که جراح بخواهد سالمندان را از انتخاب روش ایمپلنت دندان منع کند. در حقیقت سالمندانی که با دندانهای مصنوعی متحرک سالهاست که دست و پنجه نرم می‌کنند می‌توانند به راحتی آنها را با ایمپلنتهای دندانی ثابت و دائمی جایگزین نمایند.

برای تعیین این که آیا یک بیمار نوجوان برای انجام ایمپلنت دندان آماده است یا خیر ایمپلنتولوژیست از عکس اشعه ایکس استخوان فک استفاده می کند تا مشخص شود که آیا به طور کامل برای انجام عمل جراحی رشد کرده است یا خیر .معمولاً جراح اجازه والدین افراد زیر ۱۸ سال را نیز که تمایل به جایگزین کردن دندان از دست رفته با روش ایمپلنت دارند؛ می گیرد.

 

 

 

 

این مقاله را هم مطالعه کنید:شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان

 

 

 

سن مناسب ایمپلنت دندان در کودکان و نوجوانان کدام است؟

انتخاب سن مناسب در این قشر بسته به نظر دندانپزشک و بررسی تصاویر رادیوگرافی و ... است. در کل افراد جوان باید تا سن ۱۸ سالگی صبر کنند تا سیستم فک و استخوان ان ها به رشد کافی برسد.

 

 

زمان مناسب کاشت ایمپلنت دندان

حال سوال این است زمان مناسب برای کاشت دندان چه زمانی است. بهترین زمان، زمانی است که جوش خوردن ایمپلنت میسر تر باشد. جوش خوردن دقیق ایمپلنت باعث موفقیت درمان کاشت دندان می شود. بنابراین پس از فقدان دندان از دست رفته بهترین زمان کاشت دندان است و بایستی بیمار سعی کند در کوتاهترین زمان ممکن نزد دندانپزشک مراجعه و اقدام به کاشت ایمپلنت نماید.

لازم به ذکر است برخی مشکلات جانبی جهت ایمپلنت دارند. به عنوان مثال کسانی هستند که استخوان فک فرسوده داشته و با مشکلات فکی همراه هستند و یا کسانی هستند که در محل ایمپلنت کیست دارند.این افراد نیاز به یک پروسه ۳ الی ۴ ماهه درمان تکمیلی دارند.

 

 

در بکارگیری ایمپلنت سن چه نقشی دارد؟

بهترین سن جهت ایمپلنت، سنی است که در آن استخوان فک به رشد کامل خود دست یافته باشد. چراکه تغییرات رشد فک باعث تغییرات در ابعاد شده که دندانپزشک این را در نظر می گیرد. ایجاد تناسب دندانی بین دندانها و ایمپلنت از تخصص متخصص ایمپلنت بوده و دندانپزشک ایمپلنت دندان بهترین چهارچوب را جهت کاشت دندان انتخاب می کند.

جهت جوش خوردن ایمپلنت هم زمان جوش خوردن دندانهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال زمان جوش خوردن در فک پایین سه ماه و فک بالا پنج ماه است.

 

 منبع:سایت دکتر علی سجودی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بیماری‌های لثه چیست؟

بیماری‌های لثه به‌ نوعی از التهاب لثه‌ها اطلاق می‌شود که معمولاً ناشی از عفونت باکتریایی است. اگر بیماری‌های لثه به‌ موقع درمان نشود، ممکن است به عفونت خطرناک‌تری تبدیل شود که پریودنتیت نامیده می‌شود. بیماری‌های لثه و پریودنتیت اصلی‌ترین علت‌های از بین رفتن دندان‌ها در افراد بزرگسال محسوب می‌شوند.

خصوصیات یک لثه سالم شامل

لثه سالم صورتی رنگ، محکم، نازک و دارای کنگره هایی هماهنگ با لبه دندانها و سطح لثه حالت پوست پرتغالی و دان دان است لثه ها از بافت های نرم به وجود آمده اند. آن ها بخش انتهایی دندان ها (ریشه دندان) را احاطه کرده اند. مراقبت از لثه به اندازه مراقبت از دندان ها دارای اهمیت می باشد. بیماری لثه، نوعی عفونت است و عامل ایجاد کننده آن پلاک میکروبی بوده که همان لایه چسبناکی است که بر روی دندان ها و لثه انباشته می شود.

علت‌ها و دلایل بیماری‌های لثه

لثه‌های شما معمولاً در نقطه‌ای پایین‌تر و عمیق‌تر از لبه‌های لثه که ما در ظاهر می‌بینیم، به دندان‌ها متصل شده‌اند. این حالت اتصال لثه و دندان، باعث ایجاد فضایی در فاصل بین آن‌ها می‌شود که آن را اصطلاحاً اسکولوس می‌نامند. ذرات غذا ممکن است در درون این فضا گیر بیفتد و باعث بروز عفونت لثه یا بیماری‌های لثه شود.

 

انواع بیماری های لثه

بیماری لثه (پریودنتیت) به دو صورت حاد(مهاجم) و مزمن بوجود می آید. نوع مهاجم اغلب جوانان در حول و حوش سن بلوغ 20 سالگی را در گیر میکند در این بیماران جرم و پلاک دندانی زیادی وجود ندارد ولی تخریب زیاد است گفته می شود علت این نوع بیماری بیشتر ژنتیک و ایمونولوژیکی است نوع دوم پریودنتیت مزمن است و اغلب در دهه سوم زندگی پس از 30 سالگی رخ می دهد و مهمترین علت آن تجمع جرم و پلاک باکتریالی است. تجمع پلاک های میکروبی بر اثر استفاده نکردن از مسواک و نخ دندان یا غلط مسواک کردن است به همین جهت معاینات و جرم گیری منظم توسط دندانپزشک توصیه می شود.

عامل‌های خطر


  • سیگار کشیدن: سیگار و دخانیات مهم‌ترین عامل خطر ابتلا به بیماری لثه است. به علاوه سیگار کشیدن احتمال موفقیت‌آمیز بودن درمان را پایین می‌آورد.
  • تغییرهای هورمونی بانوان: این تغییرها لثه‌ها را حساس‌تر می‌کند و آنها را در برابر بیماری‌های لثوی آسیب‌پذیر می‌سازد.
  • دیابت: بیماران مبتلا به دیابت بیش از دیگران در معرض عفونت‌های مختلف از جمله بیماری لثه هستند.
  • ابتلا به دیگر بیماری‌ها و درمان خاص آنها: بیماری‌هایی مانند ایدز و درمان آن گاهی اثر نامطلوبی بر لثه‌ها دارد. درمان‌های خاص سرطان نیز عوارض مشابهی دارد.
  • دارو: صدها نوع داروی تجویزی و غیرتجویزی وجود دارد که مصرف آنها جریان بزاق را کاهش می‌دهد؛ که با توجه به اثر حفاظتی بزاق نتیجه مطلوبی را به دنبال نخواهد داشت. چنانچه آب دهان کافی نباشد، دهان در برابر عفونت‌هایی مانند بیماری لثه آسیب‌پذیر می‌شود. ضمناً بعضی داروها باعث رشد غیرطبیعی بافت لثه می‌شود که در این حالت تمیز نگه داشتن دندان‌ها و لثه‌ها دشوار می‌شود.
  • استعداد ژنتیکی: برخی بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به بیماری‌های لثوی هستند.
  • سن: بروز بیماری‌های لثوی در سنین پایین‌تر از سی یا چهل سالگی چندان معمول نیست. البته نوجوانان به ندرت دچار پریوره می‌شوند و گاهی جینیویت و گونه‌های ملایم بیماری لثه را تجربه می‌کنند.
  • جنیست: مردان بیش از زنان دچار بیماری لثوی می‌شوند.

 

 

علائم انواع بیماری های لثه

هر بیماری علائمی دارد اما گاهی اوقات بیماری ها به صورت نهان شیوع پیدا می کنند. اما بیماری لثه در اغلب اوقات با ظهور علائمی شروع می شود. موارد زیر از جمله علائم انواع بیماری لثه می باشد:

  • خونریزی 
  • بوی بد دهان
  • احساس مزه بد در دهان
  • قرمزی و تورم و التهاب لثه 
  • خارش لثه
  • تغییر رنگ لثه ها
  • لق شدن دندان ها 
  • ایجاد فاصله میان دندان ها 
  • حساس شدن دندان ها و لثه 
  • تشکیل جرم و پلاک 
  • عمیق شدن شیار ما بین لثه و برخی از دندان ها 
  • ایجاد آبسه در برخی از نقاط لثه 
  • درد دندان و برخی قسمت های لثه 

همانطور که گفته شد در برخی از مواقع امکان دارد بیماری لثه هیچ علائمی نداشته باشد. همچنین افرادی که از سیگار و دیگر دخانیات استفاده می کنند یا افراد بزرگسال بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های لثه هستند. علاوه بر این به دلیل تغییرات هورمونی در زمان بارداری، زنان باردار در معرض ابتدا به انواع بیماری های لثه می باشند.

 

سالم نگه‌داشتن لثه و دندان

  • دندان‌ها را دو بار در روز با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
  • با نخ دندان یا وسیله‌ای مانند مسواک مخصوص یا خلال‌های چوبی یا پلاستیکی پیشنهادی دندانپزشکی پلاک بین دندان‌ها را خارج کنید.
  • برای جرم‌گیری و معاینه در فواصل تعیین شده به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • از سیگار کشیدن و استعمال هر گونه دخانیات پرهیز کنید.

 

درمان بیماری های لثه

 

اگر بیماری لثه در مرحله اولیه شیوع آن تشخیص داده شود می توان بدون جراحی و روش های خاص آن را درمان نمود. معمولا در مرحله اولیه بیماری لثه، با رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان از شیوع آن می توان جلوگیری نمود. در برخی موارد جرم گیری و حذف پلاک ها نیز از روش های درمان بیماری های لثه است. اما وقتی بیماری لثه پیشرفت کند باید برای درمان، لثه را جراحی نمود. در جراحی لثه قسمت های ملتهب و عفونت ها زدوده می شوند. جراحی لثه انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.


انواع جراحی لثه 

بیماری های لثه انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها باعث به وجود آمدن مشکلی در لثه و دندان ها می شود.

حذف شیار بین دندان و لثه: همانطور که گفته شد در بیماری لثه امکان دارد فاصله ای بین دندان و لثه ایجاد شود. پاکت یا فلپ لثه، نام جراحی است که به منظور کاهش فاصله ایجاد شده بین لثه و دندان ها صورت می گیرد. در این نوع جراحی معمولا قسمتی از لثه که دچار التهاب شده است را برش می دهند. و زیر آن که مملو از باکتری و عفونت است را تمیز می کنند. سپس لثه را به جای اولیه خود بخیه می کنند. 

بازسازی و تحریک لثه: در اثر بیماری لثه امکان دارد قسمتی از لثه دچار عفونت و تغییر رنگ و بیماری و التهاب شود. در این صورت آن قسمت از لثه را برش می دهند و باکتری ها و میکروب ها را از زیر آن خارج می کنند. در این مواقع امکان دارد لثه کارایی خود را از دست داده باشد به همین دلیل معمولا دندانپزشک موادی مانند مواد پیوند استخوان، غشاء، پروتئین های تحریک کننده و مواد دیگر را به زیر لثه تزریق می کنند تا لثه بازسازی شود. 

افزایش طول تاج: در برخی از افراد بیماری لثه باعث می شود لثه رشد بیش از اندازه ای داشته باشد و روی دندان را پوشش دهد. در این مواقع امکان نفوذ باکتری ها به زیر لثه بیش از قبل می شود. به همین دلیل دندانپزشک برای درمان مجبور است قسمت اضافه لثه که روی تاج دندان را پوشانده است، را حذف کند. البته لثه برخی از افراد به طور معمولی روی دندان ها رشد کرده است در صورتی که هیچ گونه بیماری لثه ندارند. جراحی لثه در این افراد به منظور زیبایی و اصلاح لبخند صورت می گیرد.

پیوند لثه: در موارد ذکر شده امکان دارد لثه فرد دچار آسیب شده باشد و دندانپزشک مجبور شود آن قسمت از لثه را به طور کامل حذف نماید. در این مواقع دندانپزشک سعی می کند قسمتی از بافت نرم لثه را برش داده و به قسمتی که لثه تحلیل رفته یا بریده شده، پیوند می زند. این عمل جراحی لثه نیز در برخی موارد برای زیبایی دندان و لثه انجام می شود.

شخصی که دچار بیماری لثه می شود در آینده نیز در معرض ابتدا به آن خواهد بود به همین دلیل باید این افراد همیشه بهداشت دهان و دندان را به طور صحیح رعایت کنند. برای جلوگیری از ابتدا به بیماری های لثه موارد زیر پیشنهاد می شود.

  • زنان باردار باید قبل از بارداری، وضعیت دهان و دندان خود را با مراجعه به دندانپزشک بررسی کنند.
  • رعایت بهداشت صحیح دهان و دندان یعنی استفاده منظم از نخ دندان و  مسواک زدن در طول روز باید به طور جدی انجام شود.
  • مراجعه به دندانپزشک هر شش ماه و بررسی وضعیت دندان ها و لثه

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی

















 

 

جرم گیری چیست؟

بزاق دهان به صورت طبیعی دارای املاح بسیاری است که در قسمت‌هایی از دهان و دندان‌ها رسوب می‌کند و به مرور زمان هم میکروب‌های دهانی و مواد غذایی به این رسوبات اضافه می‌شوند. در مراحل اولیه این پلاک‌ها براحتی با مسواک‌زدن و نخ‌ دندان کشیدن قابل پاک شدن است، اما به مرور زمان به لایه‌ای سخت تبدیل می‌شود که نیاز به مداخلات درمانی دارد؛ پس برای از بین بردن جرم باید به دندانپزشک مراجعه و جرمگیری کنید.

وقتی دندان ها جرم می گیرند، این جرم باعث تخریب بافت لثه و به دنبال آن پوسیدگی دندان ها می شود؛ در نتیجه جرمگیری یک اقدام درمانی است. پس از جرم گیری و پاکسازی ریشه دندان، دندان ها در برابر پلاک مقاوم تر هستند و لثه ها می توانند به وضعیت سالم و صورتی رنگ معمول خود بر گردند.

به طور کلی جرم گیری دندان عبارتست از پاکسازی دندان‌ها با استفاده از ابزارهای دندان پزشکی یا دستگاه فراصوت (اولتراسونیک) که به فرآیند جرمگیری دندان کمک می‌کند. جرم گیری دندان، سطح دندان را تمیز کرده و زبری آن را رفع می کند.

روش های زیادی وجود دارد که می توان به وسیله ی آن ها از به وجود آمدن جرم روی دندان ها جلوگیری کرد. برخی از این روش ها را برای شما بازگو می کنیم.

نخ دندان

یکی از کار هایی که باید انجام داد تا رسوب و جرم روی دندان ها و بین آن ها انباشته نشود، استفاده از نخ دندان می باشد. تصور غلطی که وجود دارد این است که افراد گمان می کنند تنها مسواک زدن کافی ست. اما باید بدانید مسواک نمی تواند جرم ها و یا رسوب های بین دندان ها را از بین ببرد. به همین سبب افراد باید علاوه بر مسواک از نخ دندان نیز استفاده کنند. 

مسواک زدن

مسواک زدن اگر به صورت منظم و مداوم باشد می تواند از جرم گیری دندان ها جلوگیری کند. روش مسواک زدن درست این است که هر مرحله از مسواک 30 ثانبه طول بکشد. این کار باعث می شود جرمی رو دندان نماند و همگی حذف شوند. باید بدانید هر مسواکی که در بازار وجود دارد، مناسب دندان ها و جلوگیری از جرم گیری مناسب نمی باشد. حتما مسواک های خود را به دندانپزشک نشان دهید تا ایشان آن ها را تایید کند.

نکشیدن سیگار

یکی از عواملی که باعث به وجود آمدن جرم روی دندان ها می شود، کشیدن سیگار می باشد. به همین سبب اگر می خواهید دندان های زیبا و سالم داشته باشید، باید سیگار و انواع تنباکو را کنار بگذارید. در غیر این صورت دندان های شما تغییر رنگ خواهند داد و جرم روی آن ها انباشته می شود و تنها یک دندانپزشک می تواند آن ها را از روی دندان های شما از بین ببرد.

خمیر دندان

خمیر دندان های خاصی در بازار وجود دارند که می توان به وسیله ی آن ها از جرم گیری دندان جلوگیری کرد. این خمیر دندان ها فلوراید، پیروفسفات دارند به همین جهت می توانند جرم و رسوب را کنترل کنند. این مواد حتی می توانند برای دندان های آسیب دیده نیز مفید باشد.

تغذیه مناسب

مراقب تغذیه و مواد غذایی مورد استفاده خود باشید. مواد غذایی حاوی شکر و نشاسته می تواند به شدت برای دندان های شما مضر باشد. به همین سبب باید خوردن این مواد را کاهش دهید. همچنین می توانید بعد از خوردن غذا و یا در حین آن از آب استفاده کنید. زیرا خوردن آب باعث می شود که پلاک های روی دندان های شما کاهش یابد.

 

 

جرم گیری دندان + هزینه جرمگیری دندان

 

 

نکات بعد از جرمگیری دندان

مواردی که بعد از این درمان باید بدانیم و آنها را رعایت کنیم :

 

۱-بعد از جرم گیری دندان هایی که جرم زیادی داشتند ممکن است دندان ها به گرما و سرما حساسیت پیدا کنند ، نگران این موضوع نباشید به مرور کاهش خواهد یافت . در صورتی که پس از یک ماه حساسیت برطرف نشد، با دکتر خود در تماس باشید .

۲-استفاده از دهانشویه تجویز شده توسط دندانپزشک معالج برای تسریع بهبود زخم های ایجاد شده توصیه می شود . از استفاده مداوم دهانشویه پرهیز کنید . شما می توانید شستشوی دهان با دهانشویه را بعد یک هفته از جرم گیری متوقف کنید .

۳-مصرف آنتی‌بیوتیک قبل و بعد از جرم گیری لازم نیست ، در مواردی که لازم باشد دندانپزشک معالج تجویز خواهد کرد.

۴-رعایت بهداشت دهان و دندان ها باعث کاهش سرعت تشکیل جرم خواهد شد.

۵-رنگدانه های دندان با جرمگیری دندان  از بین می روند و رنگ متفاوتی با جرم دندان دارند و جرم گیری دندان ها برای از بین بردن جرم دندان تجویز خواهد شد.

۶- باید متذکر شد که در بدترین حالت نیز جرم گیری دندان ها آسیب کمتری نسبت به جرم ها به دندان ها می رسانند.

۷-باید دقت داشته باشید که جرم های دندان به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ها مانند عدم استفاده از مسواک و نخ دندان و یا انجام نادرست آن ها است . در صورتی که پس از انجام جرم گیری بهداشت دهان و دندان ها رعایت نشود ، جرم ها مجدد تشکیل خواهد شد.

۸-آموزش صحیح مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را پس از جرمگیری کامل دندان ها از دندانپزشک معالج بخواهید.

۹-یکی از عوامل تشکیل دهنده جرم املاح موجود در بزاق دهان است بنابراین باید مرتب و سالانه معاینه و درمان شود.

۱۰-از خوردن و نوشیدن مواد رنگی مانند کافی، قهوه و چای و غذاهای دارای ادویه رنگی و رب خودداری شود زیرا قابلیت رنگ پذیری دندان بعد از جرمگیری افزایش می پذیرد. تا ۲۴ ساعت اصلا خورده نشود بعد از آن تا یک هفته ملاحظه شود و کم مصرف شود

۱۱-جرم گیری دندان های خود را سالی یکبار انجام دهید .

۱۲-در طول درمان و تا چند مرتبه مسواک زدن پس از آن، ممکن است اندکی خونریزی لثه را تجربه کنید اما این وضعیت خیلی زود برطرف می‌شود.

۱۳-هنگامی که لثه التیام پیدا می‌کند ممکن است شکل آن در اطراف دندان کمی تغییر نماید. این امر طبیعی بوده و به علت انقباض بافت‌ها در دوران التیام رخ می‌دهد

۱۴-در صورتی که تسطیح ریشه گسترده برای شما انجام شده باشد، ممکن است جویدن غذا های سفت مانند گوشت و سبزیجات خام برایتان سخت باشد. اما این وضعیت تنها چند روز بیشتر طول نمی‌کشد. بنابراین در این مدت رژیم غذای نرم داشته باشید.

 

 

بسیار مهم است که برای تکمیل درمان و بهبودی کامل رعایت بهداشت را به صورت صحیح و کامل انجام دهید. 2 تا 3 مرتبه مسواک زدن و 1 تا 2 مرتبه نخ دندان کشیدن درشبانه روز برای حفظ سلامتی دندانها ضروری است. جرم گیری را در برنامه‌های بهداشتی سالانه خود قرار دهید.

منبع:سایت دکتر علی سجودی

جراحی لثه 

زمانی که لازم باشد برای درمان برخی شرایط و بیماری های لثه ، از جمله عفونت لثه یا پریودنتیت اقدام شود، دندانپزشکان اقدام به جراحی لثه میکنند. این جراحی معمولا تحت عنوان عمل پریودنتال نیز شناخته میشود.

هدف از انجام جراحی لثه ، درمان بیماری های جدی مربوط به  بافت لثه و رفع تمام خسارات و پیش آمدهای زیر است:

ترمیم استخوان فک و بافت های آسیب دیده مرتبط با لثه

جلوگیری از افتادن دندان

کاهش شکاف لثه بین دندانها

تغییر شکل استخوان فک برای کاهش خطر رشد باکتری ها در شکاف استخوان

از بین بردن باکتری ها و عفونت

 

 

مراحل انجام جراحی لثه

جلسه اول، معاینه : (صرفنظر از نوع آن)به این ترتیب هست که ابتدا در یک جلسه معاینه کلینیکی، و در صورت نیاز رادیوگرافی انجام میشود و درمان مورد نیاز مشخص میشود، سپس وقت برای جراحی مشخص میشود، در صورت وجود شرایط خاص پزشکی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، استفاده طولانی مدت از کورتون و ممکن است نیاز به انجام مشاوره با پزشک درمانگر وجود داشته باشد که درخواست خواهد شد.

جلسه دوم، روز جراحی : روز جراحی باید وعده غذایی قبلی کامل میل شود، در بعضی از موارد لازم است قبل از انجام جراحی داروهای انتی بیوتیک یا مسکن برای بیمار تجویز شود که از قبل‌ انجام خواهد شد.

 

 

 

آمادگی قبل از جراحی لثه

قبل از عمل جراحی لثه پزشکان معمولا بررسی هایی انجام می دهند تا مطمئن شوند این جراحی برای بیمار خطری نداشته باشد. در طی این بررسی ها پزشک معمولا:

سابقه پزشکی بیمار را چک می کند و روی او آزمایش انجام می دهد

دندان ها، دهان و فک را معاینه می کند تا از مقاومت و سلامت آن ها مطمئن شود

دندان ها را معاینه می کند تا مطمئن شود هیچ عفونت، آبسه یا عوامل خطرناک دیگری وجود ندارد که فرایند بهبود را دچار مشکل کند

درمورد خطرات و مزایای جراحی با بیمار صحبت می کند و برای ادامه کار از او رضایت‌نامه یا اجازه می گیرد.

 

 

اقدامات لازم برای جراحی لثه

اگر شما برای عمل جراحی فلپ لثه برنامه ریزی شده اید، این مراحل چیزی است که انتظار می رود:

 

- قبل از عمل جراحی لثه

قبل از هر عمل جراحی لثه، شما یک بی حس کننده موضعی دریافت خواهید کرد. همچنین، پریودنتیست (و یا متخصص بهداشت دندان) دندان های شما را تمیز می کند. شما باید از دندان پزشک خود راجب هر دارو و بیماری های مزمن که ممکن است عمل جراحی لثه را تحت تاثیر قرار دهد بپرسید.

 

- در طول عمل جراحی لثه

جراح باید به بافت زیر لثه دسترسی داشته باشد. بافت آلوده زیر و بین دندان برداشته می شود و سپس جراح با لایه برداری از دندان باکتری ها را در زیر خط لثه حذف می کند.

 

- پس از عمل جراحی لثه

پس از اتمام عمل جراحی لثه، جراح لثه را بخیه میزند بخیه ممکن است خود بخود حذف شود یا برای برداشتن آن 7 تا 10 روز بعد از جراحی به دندانپزشک مراجعه کنید. جراح نیز ممکن است پانسمان جراحی خاص به نام بسته پریودنتال بر روی منطقه آسیب دیده قرار دهد.

 

اکثر مردم بعد از عمل جراحی لثه یک درد خفیف تا متوسط دارند که با مسکن قابل درمان است. اگر منطقه جراحی شده متورم شده است از بسته یخ استفاده کنید. اگر پریودنتیست شما برای شما انتی بیوتیک تجویز کرده است بدقت به دستورالعمل عمل کنید. خطر ابتلا به برخی از خونریزی لثه و تورم لثه بعد از عمل جراحی لثه وجود دارد، اگر شما این مشکلات را تجربه کردید بلافاصله با پریودنتیست خود در میان بگذارید.

قیمت و هزینه عمل جراحی لثه

هزینه جراحی لثه بستگی به میزان پیشرفت بیماری شما، نوع جراحی و پزشک معالج دارد. در مورد تحت پوشش بیمه بودن جراحی لثه با موسسه بیمه خود تماس بگیرید.

 

از آنجا که با اقدام به درمان در مراحل اولیه مشکلات و بیماری های لثه از جمله عفونت لثه میتوان از روش های بدون جراحی کمک گرفت، لذا شما با معاینات دندانپزشکی دوره ای میتوانید در صورت بروز مشکل در مراحل اولیه نسبت به درمان بیماری خود اقدام کنید و از جراحی لثه پیشگیری نمایید.

 

سایر روش های جایگزین برای درمان مشکلات لثه

جراحی لثه با لیزراگرچه هیچ مدرک موسخی هنوز کاملاً از لیزر درمانی برای درمان مشکلات لثه پشتیبانی نمی کند ، اما برخی از دندانپزشکان از آن برای کاهش اندازه آبسه های پریودنتال و ترمیم بافت همبند آسیب دیده استفاده می کنند.

پروتئین های تحریک کننده بافت لثه این روش شامل استفاده از ژل های حاوی پروتئین برای تحریک رشد استخوان و بافت است.

 

 

 

آیا می توان از بیماری لثه جلوگیری کرد؟

از آنجا که بیماری لثه در اثر رشد بیش از حد باکتری ها ، پلاک ها و ایجاد تارتار ایجاد می شود ، داشتن بهداشت دهان و دندان مناسب معمولاً در جلوگیری و معکوس کردن این بیماری مؤثر است. در بیشتر موارد، با مراقبت منظم از دندان، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در طول روز متوانند به جلوگیری از بروز بیماری لثه و و کاهش هزینه جراحی لثه منجر شود.

 

 

بهبودی و دوره نقاهت جراحی لثه

به دنبال هر روش جراحی، دندانپزشک دستورالعمل های دقیقی درباره مراقبت های بعد از جراحی لثه را برای دستیابی به بهترین شرایط و دوره نقاهت راحت تر را ارائه می دهد. زمان بهبودی و دوره نقاهت از عمل لثه بستگی به نوع روش جراحی و وضعیت بیمار دارد.

اما به طور معمول، افراد در روزهای اول پس از جراحی لثه به داروهای تسکین دهنده درد نیاز دارند. بیمار قبل از ترک مطب یا مرکز جراحی با به طور کامل با انواع داروهای مسکن که میتوانند درد او را تسکین دهند آشنا خواهد شد.

جراح قبل از ترخیص بیمار به او توصیه های زیر را نیز ارائه خواهد کرد و به برخی از سوالات رایج او مثل “بعد از جراحی لثه چی بخوریم ؟ ” پاسخ خواهد داد:

استفاده از دهانشویه ها و ضد عفونی کننده ها برای تمیز نگه داشتن موضع عمل و جلوگیری از عفونت

اجتناب از ورزش شدید

خوردن غذاهای نرم در روزهای بعد از عمل

اجتناب از استعمال سیگار

یک یا 2 هفته بعد از عمل شما به توصیه جراح باید به مطبش برگردید تا او نتایج عمل را از نزدیک دیده و ارزیابی کند. او در همین جلسه بخیه ها را میکشد و به وضعیت شما رسیدگی خواهد کرد.

بعد از این مدت لثه ها و دندان ها التیام می یابند، و محکم تر و قوی تر از قبل میشوند. اما این امکان نیز وجود دارد که برخی از افراد نسبت به دمای گرم یا سرد و حتی استفاده از خمیر دندان حساس شوند. اگر چنین مشکلی برای شما پیش آمد نگران نباشید زیرا به مرور زمان بهبود پیدا خواهید کرد. اما جهت اطمینان به جراح خود اطلاع دهید.

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی

 

 

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان جایگزین ریشه های دندان می شود. ایمپلنت ها یک پایه قوی برای دندان دائمی (ثابت) یا قابل جابجایی ایجاد می کنند که با دندان های طبیعی شما سازگاری دارند.

 

انواع ایمپلنت دندان از نظر علمی

1. ایمپلنت های داخل استخواناین دسته معروف ترین انواع ایمپلنت هستند که به صورت یک پیچ هستند که داخل استخوان قرار میگیرند.

2. ایمپلنت های ساب پریوستیالکه در مواردی که تحلیل شدید استخوان فک پایین صورت گرفته است، استفاده میشود و به صورت سازه ای است که روی فک پایین و زیر لثه قرار می گیرد. و بعد ساختار پروتزی روی آن سوار میشود.

3. ایمپلنت های زایگوماتیکدر تحلیل استخوان های شدید فک بالا یک ساختار فلزی به استخوان گونه ای پیچ میشود

دو نوع ایمپلنت آخر امروزه با توجه به تکنیک های متنوع پیوند استخوان  برای بازسازی استخوان فک، چندان مورد استفاده نیست.

 

مراحل انجام ایمپلنت دندان

دریافت ایمپلنت دندان چیزی بیش از چسباندن دندان های مصنوعی در دهان شماستایمپلنت نوعی درمان دندانپزشکی است که به جراحی نیاز دارد. اگر با دنیای دندانپزشکی آشنا نیستید، ممکن است در مورد روش انجام ایمپلنت دندان اطلاعات نداشته باشید. در صورت نیاز به انجام مواردی مانند پیوند استخوان و یا لیفت سینوس مراحل انجام ایمپلنت دندان کمی متفاوت است . بصورت کلی مراحل انجام ایمپلنت دندان به شکل زیر می باشد:

معاینه و تعیین نوع و تعداد ایمپلنت به همراه هزینه 

در صورت احتیاج، کشیدن دندان در این مرحله از درمان می‌باشد.  

جراحی و نصب پایه‌ی ایمپلنت 

طراحی چاهک لثه‌ای برای گذاشتن لبه‌ی روکش‌ها در زیر لثه، جهت پیشگیری از وارد شدن مواد غذایی به زیر ایمپلنت 

انتخاب رنگ، قالب‌گیری و ارسال قالب به لابراتور

انجام کارهایی مثلطراحی لبخند، موقعیت لبه‌ی دندان‌ها، تعیین ارتفاع فک و...

ارسال قالب به لابراتور

چسباندن نهایی ایمپلنت دندان

 

میزان موفقیت ایمپلنت دندان چقدر است؟

طبق گزارشات رسمی از منابع معتبر، میزان موفقیت کاشت دندان در افراد مختلف چیزی حدود 97 درصد است. در حدود 3 درصد باقی مانده، به جای اینکه ایمپلنت به بافت پیوند استخوانی بچسپد به لثه متصل می شود که باید از نو عمل کاشت را انجام داد.

 

 

جنس ایمپلنت چیست؟

جنس ایمپلنت معمولاً از فلزات مختلف و یا سرامیک هایی با ساختار مشابه استخوان است که با بافتهای بدن سازگار هستند. در حال حاضر ایمپلنت ها از فلز تیتانیوم ساخته می شوند.

 

 

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

گاهی برای بعضی از بیماران پیش می آید که مقدار استخوانی که در دهان دارند برای کاشت دندان مناسب نیست در این مواقع متخصص ایمپلنت در نقاط دیگر استخوان برمی دارد و به استخوان فک بیمار پیوند می زند.

نوع ایمپلنت که از نوع پیچ دار باشد و یا از نوع بدون پیچ بر اساس استحکام استخوان فک بیمار انتخاب می گردد.

 

 

چرا هزینه ایمپلنت دندانی گران است ؟

علت گرانی قیمت ایمپلنت دندان به نسبت سایر درمانهای سنتی دندانپزشکی ، هزینه فیکسچر ( بخش کاشتنی انواع ايمپلنت دنداني ) و قطعات پروتزی ( اباتمنت اصلی و بعضا موقت، آنالوگ، پیچ اباتمنت ) و... که به هزینه لابراتواری چند برابری پروتز ( روکش ایمپلنت ) نسبت به روکش دندانهای عادی اضافه میشود، میباشد.

 ایمپلنت دندان هزینه ای شامل  فیکسچر +  قطعات پروتزی + هزینه ی لابراتوار را دارد. (  قیمت ایمپلنت کامل )

 

 

 

انواع ایمپلنت چه تفاوت هایی با هم دارند؟

انواع ایمپلنت و تنوع بالای آنها و تاثیر بزرگ آنها برروی قیمت کاشت دندان یکی از عوامل سردرگم کردن مراجعین شده است ، علاوه بر انتخاب نوع ایمپلنت توسط بیمار بر اساس کشور سازنده و قیمت ایمپلنت ، هنگام انتخاب فاکتور های زیر در نظر گرفته می شود:

قیمت ایمپلنت
پشتیبانی و کیفیت شرکت سازنده و خدمات پس از فروش ایمپلنت
میزان استخوان در دسترس جهت کاشت ایمپلنت دندان
میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت

اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد ، همچنین بر حسب میزان سختی استخوان انواع پیچ دار و بدون پیچ ایمپلنت انتخاب می شود ، بنابراین فاکتورهایی بیش از انتخاب بیمار در این موضوع دخیل است.

 

 این مقاله را هم در سایت ما مطالعه کنید:بهترین مارک ایمپلنت دندانی کدام است؟


 

 

 

 

مضرات ، معایب ، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی

از جمله معایب و مشکلات ایمپلنت قیمت آن است. هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پرتز متحرک بیشتر است. هزینه ایمپلنت یک دندان بسته به نوع برند مورد استفاده، از چهار میلیون تا شش میلیون تومان است

علاوه بر قیمت ایمپلنت دندان ، زمانبر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین ۴ تا ۹ ماه برای این درمان لازم است.(مدت زمان ایمپلنت دندان)

از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک جراحی بوده و ریسکهای مربوط به جراحی را نیز دارد. از جمله این ریسک ها میتوان به احتمال عفونت وشکست درمان یا  از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است.

ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است

 

طول عمر ایمپلنت دندان یا کاشت دندان چقدر است

ایمپلنت دنداندر صورت نگهداری درست و رعایت نکات بهداشتی، به راحتی می‌توانید از ایمپلنت تا پایان عمر خود استفاده کنید. البته در بعضی موارد به صورت دوره‌ای جهت تنظیم ایمپلنت دندان خود باید به متخصص ایمپلنت تان مراجعه کنید.

احتمالاً شما هم شنیده اید طول عمر یک کاشت دندان 25 سال یا بیشتر است، البته این درست است، اما تا زمانی که از آنها مراقبت صحیح کنید. اینکه ایمپلنت دندان برای همیشه ماندگار باشد، تحت تأثیر عوامل مختلفی چون

چقدر خوب مراقب کاشت های دندانی خود هستید، مانند نخ دندان و مسواک زدن روزانه، مراجعه به دندانپزشک هر شش ماه یکبار

از جویدن یا گاز گرفتن چیزهای بسیار سخت مانند نوک قلم یا مداد و از باز کردن بسته ها با دندان خودداری کنید.

دندانپزشک شما در کار گذاشتن ایمپلنت دندان  چقدر ماهر است. کارشناسان می دانند چگونه می توان پیشرفت استخوان بندی را ارزیابی کرد

و اینکه آیا استخوان فک شما به طور کامل ایمپلنت را جذب کرده است.

سبک زندگی و سلامت کلی شما

پس از انجام ایمپلنت، با توجه به کیفیت استخوان، معمولا مدت زمانی بایست صبر کنیم تا ایمپلنت در جای خود کاملا محکم شود و استخوان اطراف ایمپلنت را بگیرد.
این مدت در فک پایین معمولا سه الی چهار ماه و در فک بالا چهار الی شش ماه است .
پس از این زمان می توان مراحل قالبگیری برای روکش ایمپلنت را شروع کرد

دوره نقاهت درمان چقدر زمان میبرد

اگر درد شدیدی دارید، میتوانید مسکنهای با دوز بالا مانند پاراستامول یا ایپوبروفن مصرف کنید.
متخصص معالج ممکن است با تجویز آنتی بیوتیک و دهانشویه ضد عفونی کننده برای شما بخواهد تا خطر عفونی شدن آن را کاهش دهد. با وجود این دلایل علمی زیادی برای این مسئله وجود ندارد.
در چند ماه پس از انجام عمل بهتر است که به طور مکرر توسط دندانپزشک معالج خود معاینه شوید تا اطمینان یابید که در طول دوره نقاهت مشکل خاصی وجود نداشته باشد.

مدت زمان لازم برای بهبودی با توجه به شرایط دهان و دندانها و همچنین روش درمان دندانپزشک متفاوت است. در این مدت بهتر است که دستورالعمل های دندانپزشک را مو به مو رعایت کنید.

بعد از تحویل پروتز های نهایی مجموعه ایمپلنت و پروتزها میتواند عملکرد مشابه دندانهای طبیعی شما را داشته باشند و و قادر خواهید بود به طور عادی غذا بخورید.
شما باید حتما حداقل روزی دو بار از نخ دندان استفاده کنید و مسواک بزنید تا از سالم ماندن دندان ها و ایمپلنتها مطمئن شوید و دندانپزشک و متخصص بهداشت خود را به طور منظم ببینید

اگر پروتز های متصل به آن اسیب دید دندانپزشک شما احتمالا می تواند آن را تعمیر کند در غیر اینصورت پروتز تعویض خواهد شد.
اگر ایمپلنت شما اسیب دید ممکن است دندانپزشک بتواند ان را تعمیر کند اگر نتواند ان را تعمیر کند میتواند یک ایمپلنت دیگر جایگزین کند

 

 

میزان درد در کاشت دندان

از آنجایی که ایمپلنت دندانی تحت بی حسی موضعی انجام می شود و بیمار در حین عمل درد نخواهد داشت اما پس از جراحی ایمپلنت بستگی به مدت زمان عمل ایمپلنت دندانی و کیفیت استخوان و واکنش بافتی بیمار مقداری درد و تورم قابل پیش بینی است که با تجویز دارو قبل و بعد از جراحی ایمپلنت دندانی به حداقل میرسد.

 

 

 

آیا می توان برای افراد سیگاری ایمپلنت گذاشت؟

مضرات سیگار بر کسی پوشیده نیست. سیگار باعث کاهش خونرسانی لثه و استخوان می شود و درنتیجه درصد موفقیت ایمپلنت را حدود ۵% کاهش می دهد، البته این مورد بیشتر شامل افراد heavy smoker می باشد.

به هر حال در صورتیکه سیگار از یک یا دو هفته قبل از جراحی تا زمان ترمیم محل جراحی(حدود چند هفته) بعد قطع شودنتیجه بهتری بدست میاید.
ایمپلنت دندانهای جلو راحتتر است یا دندانهای آسیا؟

از لحاظ نبود محدودیت آناتومیک از جمله سینوس و عصب در قسمت جلو فک، مراحل کاشت به ظاهر راحتتر است. اما تبحر فرد عمل کننده (متخصص جراحی و پروتز) در دندانهای جلو بسیار مهم است زیرا ملاحظات زیبایی فاکتور کلیدی در ایمپلنت دندان های جلو هستند.

عوامل مهمی که به تبحر دندانپزشک بسیار وابسته اند:

محل قرار گیری
عمق قرار گیری
زاویه ایمپلنت و مدیریت پروتز

 

منبع:سایت دکتر علی سجودی 

 

 

 

 

 

جدیدترین  ایمپلنت دندان سال 2020 ساخته شد ؛ لیزری ، فوری و دارای ضمانت نامه پاسپورتی

 

 اگر فردی دندان خود را از دست بدهد ایمپلنت دندان یا فیکسچر در اندازه همان ریشه به جای آن قرار داده می شود. فیکسچرها قطعاتی در اندازه دندان طبیعی می باشند. ایمپلنت دندان توسط ابزار بسیار دقیقی کنترل و ساخته می شود.


ادامه مطلب

روکش کردن دندان یکی از پرکاربردترین درمانهای دندانپزشکی است که معمولا هدف از آن ترمیم و گاهی زیبایی می باشد. با این حال هنگامی که دندان خود را روکش میکنید، ممکن است برخی عوارض یا مشکلاتی را هم تجربه کنید که غالبا موقتی هستند و برطرف میشوند.


شایعترین مشکلات مربوط به روکش کردن دندان عبارتند از دندان درد در هنگام جویدن، حساسیت دندان به سرما یا گرما، مشکلات بایت به معنی نامناسب بودن سطح جونده یا لبه دندان و حساس بودن دندان در هنگام جویدن. همچنین ممکن است روکش دندان پس از مدتی، شل شده یا در بیاید.


ادامه مطلب

 

  1. معاینه کلی و برنامه ریزی

اگر میخواهید ایمپلنت دندان بکارید، باید به دندانپزشک متخصص ایمپلنت مراجعه کنید تا ابتدا راههای درمانی را با هم بررسی کنید. دندانپزشک در جلسه اولی که مراجعه میکنید پیش از تصمیم گیری در مورد زمان کاشت دندان ، باید دهان را کامل بررسی کند ،وضعیت لثه و دندانها را ببیند و استخوان فک را ارزیابی نماید. اگر مشکلی در سلامت لثه داشته باشید ابتدا باید آن را حل کنید، اگر پوسیدگی دندان دارید باید دندانتان را پر کنید و اگر آبسه یا هر مشکل دیگری در دهان دارید ابتدا باید آنها را درمان کنید تا شرایط برای عمل جراحی کاشت دندان، مناسب باشد. با عکس پرتوی ایکس تراکم، ارتفاع و پهنای استخوان در محل کاشت ایمپلنت بررسی میشود چون اگر ابعاد یا تراکم استخوان کافی نباشد نمیتوان ایمپلنت دندان کاشت. همچنین سابقه پزشکی شما بررسی میشود. مثلا اگر دیابت نوع 2 دارید که تحت کنترل نیست احتمالا فعلا برایتان کاشت ایمپلنت انجام نمیشود تا دیابت تحت کنترل قرار بگیرد چون خطر عوارض جراحی را بالا میبرد و موفقیت درمان را کاهش میدهد. هر دارویی که مصرف میکنید به دندانپزشک بگویید چون بعضی از داروها را باید قبل از عمل جراحی متوقف کنید یا عوض کنید چون احتمال خونریزی را بیشتر میکنند. بعضی از داروها هم احتمال جوش خوردن استخوان به ایمپلنت را کمتر میکنند.


ادامه مطلب

درباره ما

هزار باید و نباید دندانپزشکی
اطلاعات مفید دندانپزشکی ، ایمپلنت دندان - لمینت دندان - جراحی لثه عصب کشی دندان - ترمیم دندان - لیزر در دندانپزشکی